08 maj 2011

Tittade på tomt


Det är ganska lätt att tro att den här tomten (se bild till vänster) ligger vid vattnet vid en första anblick men så är inte fallet.

Men den låg rätt mysigt till ändå men jag blir lite förvirrad av tomtkartan och hur det faktiskt såg ut på plats än mer förvirrande är texten i objektbeskrivningen.

I objektbeskrivningen kan man läsa:
Tomten planerades för byggnation i samband med bygglovsansökan och blev då utgrävd samt markisolerad samt påfylld med sand. Ägaren har också dragit fram el, elskåp vid gränsen mot vägen, samt lagt ut rör längre in som han använt för el när de varit där och jobbat.
Men när man tittar på bilderna i objektsbeskrivningen ser man inget av detta, man får uppfattningen att tomten är där som skylten står. Väl på plats är de "sandade" områdena 2 st och en bra bit in efter ett stråk av sly och där finns 2 st elskåp. Får liksom inte ihop det hela. Ser ut som 2 andra tomter som i så fall ligger väldigt nära. Om inte är det då den lilla, första sandplätten som är den tillfixade tomten, (den stora nämns ju i objektbeskrivningen i och med rörren) varför visas inte den i objektbeskrivningen i så fall? Får som sagt inte alls ihop verklighet med karta. Men kanske har de tänkt att lägga ett större hus vid den stora planen och ett mindre/garage/bastu vid den lilla. Fär tomten är ju över 1500 m2 vilket borde inkludera alla ytorna jag såg.

Jag får definitivt inte ihop det med mäklarens valda bild på objektsbeskrivningen. Det är som jag skulle fota grannens brygga som ligger vid kommunens mark och sätta den som bild till en eventuell försäljning av vårt hus. Man ser ju inte ens sjön från tomten.

Här ligger den knappt 3 mil hemifrån, helt perfekt. Cyklade därifrån idag på 1 timme och en kvart. Men ännu bättre hade det ju varit om det stått ett liiiiitet hus färdigt på tomten.

Mina egna bilder:

Stolpen med elskåpet som står precis vid vägen.


Från vägen rakt fram, mot tomten där skyltarna sitter. En massa torrt långt gräs och rätt mycket uppväxta småbuskar/början till sly.

In till vänster om man står vid ena tillsaluskylten. En massa bråte, gamla kastruller, delar från ett gammalt hus mm. Men en rätt mysig plats om jag skulle vilja köpa tomten och sätta upp ett litet litet hus. Skogsdungen döljer huset snett över på andra sidan vägen.
Till höger ligger en stor rishög.


Rakt fram en vägg av uppvuxen sly och där bakom anas sandmark.
Den närmaste sandiga ytan med ett eget elskåp. Lagom står för litet hus/garage/bastu.
Längre fram bakom slyn ligger vad som ser ut att vara ett nermonterat hus.
Den bakre sandytan har massor med rör och en brunn. Kan det vara rören som nämns i annonsen? Känns som om det skulle vara ett hus här. Samma?2 kommentarer:

Ninnibeth sa...

Som inflyttad 08 så verkar ju läget überidealiskt, så jag plockar fram gävlebon inom mig & undrar vad det är för djävla skit dom försöker kränga! ;)

Béatrice Karjalainen sa...

Haha Nackdelen är väl att de förberett marken för byggnationer och vill man inte ha ett liiiitet hus precis där så stor man med 2 stora sandlådor. Sen vet man ju inte hur planerna ser ut för de två tomter som ligger precis bredvid. Kanske smälls upp villor där.