22 maj 2011

Tog mig en tur till en ny stuga för en titt

Lämnade av Vincent på Bodens Arena, han skulle vara bollkalle på BBK:s hemmamatch mot BK Forward. Sen fick jag för mig att åka till Arvidsträsk i Älvsbyn och kika på en stuga som är till salu där. Stugan kändes egentligen lite för stor för mig. även om den bara är 3x5 meter så var det nog höjden som gjorde att den kändes så stor. Men omgivningen gillade jag väldigt mycket.

Stugan ligger på en skogstomt men omgiven av 2 bilvägar utan att det störde, när jag klev ur bilen kvittrade fåglar överallt. Man ser vatten från ena sidan av tomten och det finns en liten grillplats bakom huset. Jag blev helt enkelt lite småkär. Huset är i behov av kärlek, en del av panelen var rätt skadad av fukt och fönster behöver kittas om och målas. Jag vill egentligen inte ha ett ställe som behöver fixas till nu. Men samtidigt så fanns den där känslan av att vara hemma. Jag satt där på den fuktiga yttertrappan (det hade regnat innan jag kom dit), blundande, drog in doften av blöt skog, lyssnade på fåglarna och kände lugnet sprida sig i kroppen.

Jag tittade mig omkring och undersökte bland annat den lilla trasiga kåtan på tomten. I den låg ryssjor och det hängde fiskenät från taket. Näten var så vackra, var tvungen att fota dem. Vilket hantverk att knyta dem. Kom att tänka på min gammelmorfar Herman, har något svagt minne av en sommar i Fågelviken när jag var jätteliten, Herman satt och lagade nät.

Det är 63 km hemifrån till fastigheten. Vägen dit var mestadels bra men sista biten var riktigt dålig, känns som det skulle vara aningen jobbig att cykla på.  Efter att jag gått runt, fotat och insupit miljön satte jag mig i bilen och åkte den korta kilometern in till själva byn Arvidsträsk. Där har ni ett drömställe jösses vilken fin liten by med massor med vatten. Det låg ett hus ute på en kobbe i sjön, tänkte det där måste ju vara den perfekta platsen att ha en stuga på. Kollade sedan på Booli och om jag inte placerade kobben helt fel hade de som nu äger huset tur, de köpte stället för endast 40000 kr. Fusk! Men å andra sidan om en stuga på en idyllisk ö gick för det priset kanske jag inte behöver ge så så mycket för en stuga nästan i en vägkorsning.

Sunda förnuftet säger att jag skall strunta i den här stugan, det är för mycket jobb för mig just nu men känslodelen av mig säger lägg ett bud. Får du den så får du den. Låt det ta den tid det tar att fixa till, du kan alltid riva och bygga nytt. Vägen går dessutom precis bredvid så det är inga problem att få dit en ny stuga. Så nu velar jag fram och tillbaka, lägga ett bud och chansa att jag kan få det riktigt billigt eller fortsätta leta.

Jag är jättetacksam för alla tips jag får via mail och kommentarer men skulle uppskatta om tipsen på något sätt uppfyllde mina krav på litet, billigt, avskilt. Jag är inte på jakt efter en villa till (och absolut inte inne i en by mend andra människor runtomkring), vill inte ha en gräsmatta till att ta hand om och det är inte ett krav att ens resten av familjen skall få plats. Jag upprepar från tidigare inlägg, jag letar efter ett ställe dit jag kan åka några timmar, kanske en helg, sova en natt ibland när livet känns lite tungt. Ett ställe att fly till för att koppla av. Jag vill heller inte ha flera hektar skog att ta hand om. Stugan skall vara ett ställe utan måsten, något som inte krånglar till mitt liv eller min deklaration.

Jag har lagt lite bilder i mitt flickralbum.


Created with Admarket's flickrSLiDR.

Inga kommentarer: