11 januari 2014

Friidrottsmammakarriären invigd

Idag fick vi tillbringa hela dagen i en iskall Arcushallen i Luleå. Herman gjorde sin premiär som friidrottare på en tävling. Det var Rivieras vinterspel en ganska liten tävling, bra start. Han tävlade i 60 meter, 400 meter och stafett. Det var så få tävlande att han fick medalj fastän han kom sist. Han kämpade på bra, de han tävlade mot har oftast tränat friidrott sen de var en tvärhand höga medan Herman startade för mindre än ett år sedan, var strax över 10 när han började. Men tydligen har han talang för det här. Kutade på som en blå.

På 400 meter kände han av astman ungefär halvvägs, kanske borde han ha tagit bricanyl innan loppet? Känns som vi skulle behöva lite hjälp med det här att träna med astma, någon med tips? Har googlat lite och skall försöka sammanställa lite, men ta mediciner förebyggande och lite längre uppvärmning verkar vara några framgångsfaktorer.

Herman  fick beröm av sina tränare och det är ett härligt gäng i klubben tycker jag. Tävlingen var lite seg både för oss som föräldrar och för Herman, de halkade efter i schemat men gav ingen info och i den kalla hallen blev det då svårt med uppvärmningen, han han bli kall igen innan sitt första lopp, 60 meter inför 400 meter fick han värma upp två gånger pga väntetiden. Vi som satt på läktaren hade också behövt uppvärmning.
Herman fick med sig 2 medaljer hem, den för stafetten skall komma senare, de hade inte medaljer nog (några stafettlag efteranmälde sig).
Det är ny tävling i Haparanda, en stor tävling om 2 helger, får se om Herman vill åka på den. Tävling är ju det bästa sättet att pressa sig lite extra och förbättra sig. Det är en klubbresa till Haparanda men vi missade att anmäla boende (de lade ut det i mellandagarna med sista anmälan på nyårsafton, inte sitter jag och kollar webbsidan varje dag) så var skall vi bo tro? Tips på boende i Haparanda?

När vi kom hem var vi rätt genomfrusna allihop så kvällen tillbringades genom att ligga i soffan och se på TV. Vincent kom hem sent, han var i Kalix och spelade DM i handboll, gick bra så i morgon skall de tillbaka och försvara sin titel från i fjol.

Google auto awsome gav oss lite filmer, starten på 60 meter och upploppet på 400 meter.
Inga kommentarer: