05 januari 2014

Guldgossen min

Domaren gör ett försök i att kamouflera sig. 

Är en sådan där halvdålig förälder. Går inte på alla matcher när sonen spelar cup (och är aldrig med på träningar) men kom i alla fall på finalen idag. Men handboll är urtråkigt. De står i försvar, kutar över till andra sidan och gör ett anfall och sen tillbaka till försvar. Händer liksom inget där emellan och jag kan inte reglerna. Såg lite av finalmatchen igår och Vincent hängde runt en kille som hade bollen. Vincent blev upplyft och hans tränare skrek "Bra bra Vincent, precis så håll i, skitbra" samtidigt som domaren gav Vincent gult kort. Då blev jag aningen förvirrad, vad får man göra?  Men men som förälder får man titta på ibland ändå även om man är uttråkad och inte förstår.
 
Jag hade med kameran och tog lite kort. Sportfoto är svårt tycker jag. Får inte till några knivskarpa bilder (skall visa när jag redigerat vad jag menar och be om lite tips). 

Grabbarna vann 01-cupen och fick hem en guldmedalj. Igår tog de silver när de mötte 00:or (mötte dock bara ett annat lag så det var ju inte så svårt). I dag var det fler lag. Nästa helg är det DM i Kalix men samtidigt skall Herman tävla i friidrott för första gången på lördagen. Det blir debut i 60 meter och eventuellt häck oxå. Skall bli lite roligt att se honom springa han är ju tydligen duktig. 

Går Vincents lag till final så kan jag åka med honom till Kalix på söndagen. 

Tror jag skall redigera korten på väg upp till Abisko i morgon eller så läser jag en bok på tåget. Eller sover. Sova skall jag göra nu för det är uppstigning 0530 i morgon för att packa. Har ingen aning om var flera saker är ex min sidensjal och mina damasker. 

På tal om att kliva upp tidigt så fick jag göra det i morse för att baka en ny kaka till försäljningen på cupen. Vi hade sålt slut på fikat. Så jag slängde ihop en hallon- och blåbärskaka men jag var så trött att jag satte ungstemperaruren fel så när jag kom för att ta ut den var den inte klar. Drog upp tempen och lät den stå en stund till. Tror den blev rätt torr i botten. Ja ja man kan inte lyckas varje gång man bakar. Tigerkakan jag hade gjort igår var tydligen god i alla fall. Även om det mer blev en 2-lagerskaka än marmorerad när jag i trötthetsdimman glömde bort att man lägger ljus-mörk-ljus. Nå ja smaken blir ju inte så annorlunda. 

Idag blev en ofrivillig vilodag så inga kort på militärbron i dag heller.  Sov uruselt i natt och vaknade med ont i magen och allmänt olustkänsla i kroppen. Sov bort nästan hela dagen så vi får se om jag kan somna nu. 

Inga kommentarer: