01 september 2016

Dag 245 - Första lediga dagen aka #nyutmaningsökes #001

Jaha då sitter man här vid datorn efter en helledig dag mitt i veckan. En ledig dag som började med att kliva upp klockan 7 för att se till att ungarna vaknat som de skall.

Fixade med min LinkeIn-profil, hittade igen några jag vill ha kontakt med och skickade en inbjudan. samt att några hade letat fram mig när nyheten om at jag slutar kom. Fortsatte fylla i TRR-profilen och pratade med min blivande kontaktperson där. Vi kom överens om att ses om 2 veckor. Hon skall ha semester och jag skall passa på att landa lite och tömma skallen på sådant jag annars kommer grubbla på, hur går det med den där buggen, vad sa kunden X om offerten, kan vi erbjuda någon merförsäljning till kund Y och hur löser vi det tekniska problemet Z på bästa sätt och hur förbättrar vi process P. Sådant där som min hjärna konstant håller sig sysselsatt med om jag inte ger den något annat att bita i. Söka ett nytt jobb är ett heltidsjobb i sig så för att dra igång det är det bra med tömd skalle.

Så jag har beslutat mig för en liten roadtrip, jag skall köra till Tromsö, mest troligt stannar jag i Kilpisjärvi först och vandrar/tar båten ut till Treriksröset och om vädret tillåter slår jag upp mitt tält där ute och vandrar tillbaka de 11 km morgonen därpå för att sen fortsätta mot Norge. En-två nätter kring Tromsö i tält, på hotell eller kanske i bakluckan på bilen innan jag antingen kör norrut och sen tillbaka hemåt eller så kör jag till Narvik och vidare mot Abisko för att stanna där några dagar. Jag har köpt en Nordkalottenkarta och den får jag väl studera i kväll för att se vad som verkar intressant. Tänker inte planera något mer än att ett mål är Tromsö. Kommer vara borta 4-7 dagar om allt funkar som jag vill.

När jag kommer tillbaka har jag några luncher inbokade med trevliga människor i mitt kontaktnät, de vet nu att jag söker ny utmaning och då är det så trevligt att höra "vi tar en lunch och snackar".  Underbara människor som sagt "behöver du en referens så säg bara till".

Någon mer som vill luncha? Säg bara till!

Via mailen kom en liten hälsning sent i går kväll. En fd kollega på plats hos en kund hälsade att en där, som inte lätt ger komplimanger hade gett mig beröm. Så sjukt stolt och glad jag blev då. Jag har fått så fina ord från många både direkt och via mail, värmer verkligen och är värsta boosten för egot. De kommer jag plocka fram dagar som är lite tyngre oavsett var i livet jag är.

Nu ser jag bara framåt och jag hoppas att etiketten #nyutmaningsökes blir kortvarig för min hjärna behöver stimulans och utmaningar och jag behöver få vara social med människor för att trivas. Men jag kommer inte låta "ledigheten" slå ner mig, jag kommer hitta på roliga saker, njuta av hösten, utöva mina intressen fotografering och vandring i största möjliga mån. Kanske läsa någon distanskurs i något obskyrt och något nyttigt, programmera lite och om jag har råd åka ner och krama om mormor ett par dagar. Det skulle nog både jag och hon behöva.

Dagen fortsatte i alla fall med en lunch med Åsa, vi försöker träffas en gång i kvartalet i alla fall. Alltid lika roligt att prata med henne. Hon tipsade om fotoutställningen på SSAB:s matsal under september så den skall jag åka och se. Efteråt mötte jag upp med Håkan som fick ta några grejer till jobbet och lämna en sak jag hade glömt. Mattias kom in på stan sen och fikade och drällde i affärer med mig och vips var kl 17 och det var dags att åka hemåt.

Fixade sillmiddag till mig och Henrik, barnen åt kinamaten med gluten som jag råkat köpa till mig igår. Fotografering och sen lite packande får vara det sista jag gör idag.

Dagens bild får vara en kartbild från planeringen av #resetbrainroadtrip
Gick ut på bryggan efter att ha varit och akuthandlat näsdukar till Herman och kattmat, ett norrsken sprakade. Ute var det minst 15 grader, helt vindstilla och doftade höst. Satt där på bryggan med kameran och fick en plötslig gråtattack - av lycka. Det var ren och skär lycka där och då.


Inga kommentarer: