27 december 2007

Jul -07 med förberedelser och ett litet kalas

Den 21 december klädde barnen granen med lite hjälp av katterna som envisades med att stjärnan var en leksak och inte alls skulle upp i granen. Förhandlingar pågick en stund men tillslut fick vi sätta stjärnan i granen.

Granmatta blev snabbt ett ställe för mys.


22:a december blev Herman 5 år och eftersom det är så gott som omöjligt att ha kalas för kompisar den dagen valde vi att fira lite med tårta ensamma och så får han ha ett barnkalas efter nyår istället. Vi skojade lite med Herman och satte dit ett skämtljus som inte går att blåsa ut :-) Kolla in minen när ljuset har tänts igen. (så fort jag lyckats rotera filmen så skall jag posta den)

Herman fick lite hjälp av Eduard att öppna paketen.


23:e december gick barnen och lade sig tidigt men hade svårt att somna. Jag gjorde skinkan och sambon och jag slog in alla julklapparna, det tog ett bra tag så vi kom isäng sent.

På Julaftonens morgon blev vi väckta av 2 uppspelta barn "Tomten har varit här mamma, han har verkligen varit här". I deras strumpor låg morgonpresenter och under granen ett berg av paket. De fick var sin Lego Racersbil, en porslinstomte var (Herman lyckades dock slå sönder luvan på sin direkt) en DVD-film och en Bamse med julsaga-CD (som tyvärr inte funkade, det fanns inget på skivan så jag måste skicka ett mail till Egmont och be att få en ny).

Katterna ville givetvis inspektera paketen de oxå och klättrade glatt upp och kollade läget.


Sen följde ett traditionsenligt evinnerligt tjat om när paketen skulle öppnas och det blev viktigt att inte missa att klockan blev 3, barn lär sig väldigt snabbt klockan när de vill :-) I väntan på Kalle var det inte bara gnäll de byggde med lego och lekte med presenterna Herman hade fått på sin födelsedag, vi han med några omgångar med fiskespelet och barnen spelade Uno ett par vändor.

Medan de såg på Kalle & Co. så lagade jag julmaten som sedan intogs vid matsalsbordet som nästinill bara används vid jul och nyår av någon anledning.

Efter middagen blev det äntligen tur för klapputdelning och jag försökte hinta sambon om att i år var det hans tur att dela ut klapparna så jag kunde få lata mig i soffan men inte förstod han det utan barnen kände sig manade vilket resulterade i att båda sprang till granen och slet fram var sitt paket som de visste var till dem för stor del av dagen hade ju gått åt att träna på läsförmågan för att lista ut vilka som var deras paket. De påbörjade ivrigt att öppna pakten så jag och sambon fick påminna dem om att det kankse vore trevligare om vi alla kunde öppna tillsamman och inte bara de där bakom fotöljen. Vincent som gått i tomtedräkt hela dagen tog då på sig att vara utdelare och läste duktigt på alla paketen men rimmen fick sambon läsa.

Att öppna paket kan vara lite tröttsamt vilket kanske syns på sambon när Herman ber honom läsa vad som står på den lilla lappen på strumporna. Emilian blev glad över att nya mysplatsen åter blev ledig.

Tomten (det stod så på paketet) gav mig en iPod Touch. Så nu håller jag på och rippar hela skivhögen här hemma och sen får det väl bli att lista ut hur man jailbreakar den för att få in lite annat stuff (är lite harig när det gäller sådant där så kanske flirtar jag lite med Nogge (iPod Touchägare) eller Jalle (iPhoneägare, jag är inte avundsjuk alls ;-) ) för att få lite hjälp efter nyår istället eller så får jag vara snäll flicka och vänta till i februari då SDK skulle komma för den, borde väl inte behövas massa hack då). Det viktigaste en IM-klient hittade jag som man inte behövde installera. Så nu klarar jag mig ett tag. En nätverkssniffare vore ju förvisso inte dumt.

Satt och läste DN i webbläsaren på den häromdagen och kom till ett Web-TV inslag som handlade om denna typen av enheter men inte gick det att se på min iPod Touch inte för det var MS Mediaspelare :-(

Men hos DN hittade jag även en julrysare som var gratis, så nu har jag min första ljudbok oxå :-) (fast den artikeln gick inte att läsa i Safari på iPod Touch heller).

I övriga paket var det ett par stickade vantar från svärmor och ett halsband från henne, en broderad julduk som min mormor gjort. Till familjen hade vi köpt ett pussel och pusselmatta (som öppnades på annandagen och lät ett par timmar rinna iväg) för att ha något att pyssla med under ledigheten, det blev även en en PS3:a (som gick varm på juldagen) och spelet Lego Starwars (som sambon och barnen verkar gilla). Tomten kom även med en ny telefon (till det fasta nätet så nu kanske man slipper skrika åt folk för att göra sig hörd i telefonen).

Vincent fick en exoforcebil som han snabbt byggde ihop och ville att jag skulle visa upp här, så varsågoda:


Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

SagoCDn från Bamse blev fel för alla. Både mina barn och min brors sons skiva var i fel format (AIFF, ska tydligen kunna höras med QuickTime). MEN i den senaste Bamsetidningen som vi fick för ett par dagar sedan fanns en ny skiva med och ett ursäktande brev...

Ann sa...

Vad kul att få läsa om er jul! Hade ett ambitiöst bildprojekt på gång där, så jag har inte fått upp något ÄN... ;o) Jaja, får väl datera om det om det blir av, bara för att ha...