20 december 2007

Mossiga E24

Läste hos Vassa Eggen om E24 och deras nya satsning E24 Man&Kvinna som borde heta E24 Man|Kvinna eftersom de separerar kvinnor och män.

De vill att man talar om vilket kön man har innan man får läsa vissa artiklar och sen sparar de undan ens kön som en cookie för att kunna presentera anpassade artiklar och mest troligt annonser oxå.

Hur tänkte E24? Hur mossiga kan man bli? I en kommentar av kanalisera hos Vassa Eggen kan man läsa
Den här satsningen är verkligen sorglig. Älskar detta citat i samband med sajtens lansering:

"Varför gör ni skillnad på män och kvinnor?
– Vi vill garantera att materialet blir så attraktivt som möjligt för både kvinnor och män. Just eftersom vi har lite olika ingångar till många ämnen, som till exempel mode och skönhet.

Återspeglar inte detta en ganska omodern syn på könsrollerna?
– Nej, tvärtom. Det här är ett beprövat och framgångsrikt sätt att jobba med livsstilsmaterial, både i tidningar och på webben. Vi tror att läsarna kommer att förstå våra avsikter. "

Vaddå... "nej, tvärtom". Snälla upplys mig!
Jag hakar på och säger upplys gärna mig oxå. Kanalisera har även gått vidare och mailat E24 och fått ett första svar. Tror jag skall knopa ihop ett mail jag oxå.

Jag får väl ta och registrera mig som Kvinna i en webbläsaren och som Man i den andra och sen jämföra sida för sida vad som skiljer sig åt för satt sen bestämma om det passar mig bäst att ha kvinna eller manscookie. Jävla puckon!

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: