02 juli 2008

Pryllista

Prylgalen som jag är så kunde jag ju inte låta bli att köpa mig en massa stuff för att ha till vandringar. Det gick ju så bra så att åka upp i höstas utan att köpa något annat än en höftväska, strumpor, kart, förstahjälpenkit och kartskydd men nu behövdes dels lite mer grejer och dels ville jag passa på att skaffa mig lite bättre grejer. Det är väl egentligen bara regnstället, kartskyddet, förstahjälpenkittet och kompassen som jag behåller från förra turen.

Så vad kommer att få följa med då?

Just nu ser listan ut så här:

På ryggen:
1750, Haglöfs Climber 50
910, Sovsäck Marmot Helium
1500, Tält Hilleberg Akto
147, Liggunderlag (skall ev kompletteras med ett uppbåsbart som täcker höft till axel men kanske onödigt då jag mest sover på mage)
20, Sittunderlag
77, Extrastrumpor Smartwool Medium Cushion
26, Extratrosa
102, Extra BH (eftersom jag bara har en modell som är bomullsbaserad och som är en svettsamlare måste jag nog ha med en till att byta med)
7, Tändsticksask
139, Gasolkök Expedition Biltema 17-607
230, Gasol Biltema 17-613 (kommer få ut av FCR men det borde nog vara den storleken)
96, Kastrull (Tycker det verkar tungt, borde gå få till lättare som räcker till att laga torrmaten i och koka en kopp te)
20, Tamoj
10, Spork
24, Vikbar kåsa
3, Liten plastpåse till skräp
100, Liten förbandsväska
30, Toapapper (kanske inte behövs så mycket, har inte rivit av och vägt lämplig mängd)
20, Liten handduk/trasa
70, Kniv + slida (kan bytas mot brytbladskniv 30 g)

Summa: 5281 g

Extra lullull som kanske inte följer med eller jo min FR305.a kommer jag ha svårt att lämna hemma och en kamera måste jag nog ha med
80, Forerunner 305
~120, FR305 laddare
120, Mobiltelefon M500i
131, iTouch (Blir det långtråkigt eller jag behöver lite extra pepp är det skönt att ha med musik, jag kan även anteckna och behöver inte ha med papper och penna samt kan skippa en bok att ha om jag inte kan somna, kan ta med en bok att lyssna på istället)
10, Penna + Papper
790, Kamera D300 (EN av kemerorna skall med slutvikten får väl bestämma vilken av dem, D300:an är ju bättre men Nikonen duger till det mesta)
237, Kamera Nikon Coolpix L12 (om jag hinner få en ny)
112, Batterier (till kamera och FR-laddaren)
130, Bok
7, Ficklampa

Summa allt "onödigt" lull-lull: 1737 g
Så det lutar åt att ta med det som väger minst och ha med mobilen som säkerhet då blir det 697 g men här finns det utrymme för nedskärning om jag vill börja jaga gram.

Vet ej vikten på ännu
Vattenskydd till ryggsäck
Tandborste/Tandkräm
Vattenflaska (Festis) 50 cl + snodd att hänga den i.
Foliepajform som lock till kastrullen
Påse att stoppa köksgrejerna i, eller en sådan där ny smart folie med resår bara att trä över kastrullen allt ligger i.
Tamponger/Bindor om jag inte stoppar i mig medikamenter som gör att detta inte behövs

Summa att bära på ryggen med minsta lull-lullet: 5978 g + det jag ej vet vikten på

Det är mindre än vad jag bar på när jag var upp till Abisko, då vägde min rygga 8,5 kg när jag gav mig iväg för 2 dagar. Vad hade jag i den egentligen förutom stor termos med varmt vatten och 1 l vattenflaska. Och med tanke på att jag höll rätt bra fart med den tyngden (och tyngre kläder + stora kameran runt halsen) så borde ju detta funka bra. Kan jag ha glömt något är det därför det bli så låg(?) vikt?

På kroppen:
77, Strumpor Smartwool Medium Cushion
50, Strumpor Coolmax (eller så hamnar de i ryggan men ibland är det skönt med dubbla strumpor)
26, Trosa
102, BH
~380, Ullunderställ
702, Skor Salomon XA Pro 3D Ultra W
310, McKinley Tropic female zipoffbyxa
370, Fleecetröja McKinley
996, Regnställ (Kan ju komma att hamna i ryggsäcken funderar på att skaffa mig ett lättare detta är även vindsäkert)
230, Kompass, karta, vattentätt skydd
30, Buff (Eller är en mössa bättre)?

Summa att bära på kroppen/runt halsen: 3273 g

Totalsumma (utan det jag inte hade vikter på): 9148 g

Det som tillkommer är bland annat Classicpasset, Classickartan och räddningskynket man måste bära men det kan ju inte var några jättetunga grejer. Sen tillkommer bröd och torrmat. Bröd kanske jag måste bära med mig eget för jag såg att det är Polarbröd som sponsrar tillställningen och jag får alltid ont i magen av att äta polarbröd vet inte vad de har i dem som min mage inte gillar men anar att det är hjorthornssalt, kan inte äta mandelkubb eller drömmar heller när man använt det istället för bakpulver. Men borde inte allt hjorthornssalt förbrukas i jäsprocessen? I värsta fall slänger jag med ett paket sportknäcke.

Det jag saknar är ett par vattentäta strumpor men inte säker på att de behövs.
Funderar oxå på om jag behöver ta med någon mer tröja eller om det räcker med ullunderställ, fleecetröja och regnjackan+byxa om det blir kallt, det var vad jag hade på mig i höstas (fast då med mitt craftunderställ som inte värmer så bra) så det borde ju funka i augusti oxå. Kanske borde jag sätta ett bälte i brallorna, går ju att använda till annat om så behövs. Ungarna har bra resårbälten med spänne som inte väger så mycket.

Vad har jag glömt? Någon packpåse kanske för att snabbt hitta igen saker i ryggan då det bara finns ett fack + toppfacket. Eller skall jag skaffa någon lös sidoficka till ryggan att sätta på, var hittar man det i så fall?

Min lilla termos kanske oxå får åka med, gillar att kunna snabbt stanna och ta mig en kopp te. Sen kan jag koka nytt vatten till den nästa gång jag lagar mat.

Diskstuff och något att tvätta mig själv med kanske, lite gulsåpa i en burk borde funka till båda delarna. Något att använda när jag diskar så som en svamp kan nog oxå vara på sin plats kanske men jag tror nog det mesta borde gå att bara skölja bort.

Ni som är lite mer vana än mig att knata omkring med halva bohaget får gärna upplysa mig om evetuellt saknade saker som man bör ha med.

Får återkomma med en uppdatering av packlistan senare efter tips. Gör som med bok- och filmlistan klistrar in en länk i sidan till ett dokument jag uppdaterar men jag låter er svara på detta först.

Jag är ju en bra bit ifrån Anders Jonssons lättpackning men med lite inspiration därifrån kanske jag hittar några hekton till att plocka bort. I mitt fall är det väl ryggan som väger men jag hittade ingen lättviktsrygga i min närhet som satt bra och börja beställa och skicka tillbaka känns för bökigt. Mitt regnställ är ju inte heller det lättaste och visst vore det skönt med ett vindlager och ett regnstopplager men det kostar ju en del. Min sovsäck väger nästan dubbelt mot den jag tittade på från början men denna känns mer användbar året om så då får det styra istället.

Ser ni något där vikten lätt kan reduceras så tipsa mig gärna. Gramjäkare är oxå välkomna att kommentera.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: