17 december 2009

Uråldrig metod för tandflytt


Vincent klarade inte av att ta tandavtryck i överkäken för några månader sedan, han började ulka och nästan kräkas. Vi var på återbesök för nytt försök några veckor senare men det funkade inte, han vägrade. Så igår fick han komma till tandspecialisten och lära sig att flytta på sin tand med en träspatel. 3 gånger om dagen skall han trycka den mot baksidan av tanden och bita sakta i 3 minuter, vila 2 minuter och bita 3 igen. Enligt tandläkaren skall han till jul ha flyttat fram sin tand i nivå med den andra (han biter ena tanden bakom nedertänderna och en rakt mot som man skall). Tänk att man kan få hjälp av sådana enkla gamla metoder när det inte funkar med moderna. Om det nu funkar undrar jag varför man envisas med jobbiga och för tandvården dyra tandställningar. Har själv haft gomtandställning, det är helt omöjligt att prata med dem instoppade.

Håll tummarna för att spatelmetoden fungerar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jamen hur smidigt vore inte det om det funkar! Håller så klart tummarna!
Råkade förövrigt höra några röster igår kvälls om tyckte jag var sur och "tvärsemot"...var jag verkligen det? Jag upplevde inte att jag var det utan att jag bara luftade andra argument? Kanske ska knipa på nästa möte då...
Ha det gott!
Magda

Béatrice Karjalainen sa...

@Magda Verkligen inte! Du luftade det som många säkerligen tänkte på, jag hade då tänkt att lyfta ungefär samma sakerna på mötet om jag hunnit. Vi kan ju för sjuttsingen inte veta vad de tänkt men inte informerat oss andra om. Brevet som kom ut med infon var inte direkt informativt.