04 juni 2011

Hur lång är en strax?

Jag bad sambon om en grej och han sa jag kommer strax. I min värld har mer än en "strax" passerat om jag hinner slösurfa 10 minuter, duscha 10 minuter, påminna honom om att det gått lång tid och sen klä på mig och slösurfa 10 minuter till. Hade jag varit mer tolerant om han sagt "en stund"? Jag vet inte en stund känns längre än en strax i alla fall.

En strax då håller man på att avsluta något, en stund då vill man greja lite till för att sen avsluta.Hur länge efter att någon sagt "en sekund bara" eller "en minut" börjar man undra när personen tänker uppenbara sig? Och vad gäller för ett "ögonblick".Vad är det som avgör hur långt man uppfattar att det är? Ibland skulle jag vilja sätta upp en lapp på kylskåpet med tidsintervaller. För jag och sambon verkar aldrig ha samma uppfattning oavsett vem av oss som uttrycker det luddiga tidsbegreppet.

Hur ser era tidsperspektiv ut?

2 kommentarer:

Anonym sa...

När min son sa upp sitt kontrakt på rummet i magen han hyrde ett antal veckor för tidigt sa maken "jag kommer strax" till sina kollegor på jobbet. Det tog 7 veckor innan han kom tillbaka så det kan nog variera hur långt strax är. ;)

Kram,
/Lena

Béatrice Karjalainen sa...

En strax kan ju pga omständigheter bli jättelång men oftast tror man ju inte att det skall ta dagar.