04 juni 2011

Tromben gjorde så taket flög av


Jäklar i min lilla låda jag kanske skall vara glad att jag inte cyklade mer än 2 mil idag. Blöt blev jag ju vilket som i alla fall. Men cykla när en tromb sveper förbi är nog ingen höjdare.

Tyckte det var lite underligt att gå från soligt och fint till störtregn på bara några sekunder men en tromb förklarar ju saken.

Här hemma kom vi lindrigt undan, fotbollsmålen, cyklarna, brevlådan, soptunnorna välte och taket blåste av på fågelhuset. Men inget av alla våra träd på tomten föll och tur var väl det. Samma verkar ha gällt hos grannarna.
Annars verkar omkullvälta träd vara rätt vanligt om man skall tro bilderna i medierna. Glad att Herman precis hade kommit in från sin cykeltur här på gatan.


Uppdatering: Fick veta senare att vi haft mer tur än vad jag visste. När jag hämtade Vincent hos kompis på Bränslan berättade han att han tidigare på dagen hade öppnat dörren för att gå till deras bil men stängt igen för att det regnade och blåste så. Sekunden senare hade deras studsmatta kommit farande över bilen och kraschat ungefärdär han skulle ha gått om han hade valt att springa ut till bilen.

3 kommentarer:

snawitz sa...

Oj oj oj, sicken en att klaga.
Är ni inte vana vid lite oväder där du bor?
Å andra sidan, det är typiskt Svenskar att klaga för minsta lilla

Béatrice Karjalainen sa...

@snawitz Jag undrar hur du kunde läsa in gnäll i mitt konstaterande över dagens väder. Det var en ren observation plus att jag var glad att min vurpa tidigare på dagen gjorde att jag inte var ute på långcykling när tromber for förbi.

Neurotic Kitten sa...

Jag fattar inte heller hur man kan få blogginlägget till ett klagande över vädret. Det är en beskrivning av vad som händer när en tromb drar förbi, inget annat. Vad ska man göra, bara skriva om vädret när det är varmt och soligt?