28 juni 2011

Lite hålltider för Lapland Ultra

Mitt mål är att slå fjolårstiden som var 19 timmar 14 minuter och 42 sekunder och jag önskar att jag hade varit smart nog att skriva ner mina tider mer exakt fick återskapa från twitter och där stämde det inte alltid för att meddelandena inte gick iväg men men jag har något att gå på i alla fall.

Mil 1: 1 timma och 37 min
Mil 2: 3 timmar och 24 min
Mil 3: 5 timmar och 12 min
Mil 4: 7 timmar och 2 min
Maraton: 7 timmar och 27 minuter (tog en jäkla tid att gå de sista metrarna :-)
Mil 5: 9 timmar och 11 min (på denna mil tog vi våffelpausen)
Mil 6: 11 timmar och 23 min (här lämnade jag Peter och började gå helt ensam)
Mil 7: 13 timmar och 27 min (på denna mil sprack min häl)
Mil 8: 15 timmar och 33 min
Mil 9: 17 timmar och 30 min
99 km: 19 timmar och 6 min
Mil 10: 19 timmar och 14 min

Banan

Skall jag gå på 19 timmar måste jag hålla en snitthastighet på 5,26 km/h jag kommer ju behöva stanna till och kissa, äta, plåstra om fötter mm och rimligen tar det väl som i fjol kring 60 minuter totalt så då måste jag ställa klockan på att hålla en snitthastighet på 5,56 km/h vilket då är lite snabbare än fjolårets 5,29 km/h. Varje mil får med pauser tar 1 timma och 54 minuter. Får se hur det går. Skall skriva upp tiderna på en liten lapp att ha i fickan. Jag måste kapa varje mil med 1 minut och 24 sekunder, det kan väl inte vara helt omöjligt. Vi får se om jag försöker hålla ett konstant snitt eller om jag går lite snabbare i början när benen är pigga vis av erfarenhet att mitt i natten är man inte så där superpigg och kommer sacka ner farten.

Men tänk om det regnar det är min största fasa att gå 10 mil i regn och just nu är inte väderprognosen munter alls. Men det har ju svängt fram och tillbaka konstant. Med goretexstrumporna på borde jag klara även regn. För det är fötterna som tar mest stryk om de är konstant blöta. Kameran och mobilen kommer inte heller åka fram för foton så ofta om det regnar vilket är lite trist eftersom jag gillar att återuppleva saker och ting i bilder.

Funderar på om jag skall komma ihåg att posta mina miluppdateringar även hit till bloggen i år så att det blir lite lättare att sammanställa sen. Ni får i så fall stå ut men en 11-12 små korta postningar.

Inga kommentarer: