24 juni 2011

Vädret är ombytligt på midsommar och verkar vara det samma nere i Adak

Lunch i duggregnet
Idag blev det en seg dag, vi velade om var vi skulle åka och vädret växlade från strålande sol till moln till regn till sol osv... Efter ett tag var klockan så mycket att vi bara han med att fara till hembygsområdet inne i stan. Vincent hade med sig en kompis som skulle vara hemma kl 16 så vi han helt enkelt inte ut till kusten. När vi väl kom fram hade stången rests och dansen pågick. Barnen var inte det minsta intresserade så vi packade upp vår mat och satte oss och åt istället. Precis när allt låg på tallrikarna så började det regna igen men vi ignorerade det och smaskade på rökt lax, sill, potatis, sallad, bröd, ost, gräddfil mm. Att äta utomhus är alltid trevligt även i duggregn.

Herman längtar efter tårta (Foto: Henrik Bylund)
Barnen sprang till lekplatsen efter maten och jag och sambon slöade på filtarna en stund, höll på att somna. Barnen kom tillbaka och ville ha efterrätt. Jag hade gjort det lätt för mig och tärnat jordgubbar som jag rört ner i turkisk vaniljyoghurt. Gott. Barnen sprang åter iväg och lekte kurragömma samt kikade på kyrkogården en sväng innan vi for hem. Väl hemma gick mina ögon i kors så jag däckade på sängen mellan 17 och 19. Vaknade av en arg unge som skrek åt den andra ungen. Fick solen rakt i ögonen och insåg att det nog var rätt skönt ute. Bytte om och gav mig iväg på 2 mil på cykeln. Kändes uppfriskande att få röra på sig. Väl hemma igen grillade sambon medan jag och barnen fixade en smarrig med ful tårta med lime curd, jordgubbssylt och jordgubbar. Nu sitter jag här flera timmar senare och dumsurfar fortfarande proppmätt.

Råkade kolla väderprognosen för fredag-lördag nästa vecka för Adak/Slagnäs igen och nu skall det regna från kl 20 på kvällen tills jag är beräknad i mål. Hmm dvs den första milen och lite till i sol och sen regn. Får hoppas det det ordnar till sig. Får lova mig själv att inte hålla på att titta varje dag, då kommer jag ju bli galen. Men det verkar inte bättre än att jag i alla fall måste packa ner regnkläder, kepa och goretexstrumporna. Vilket påminner mig om att jag inte kommit ihåg att väga regnponchon. Fast det är en uråldrig gammal HellyHansenponcho borde kanske skaffa en ny. Kikade på denna från ITAB.

Inga kommentarer: