29 juni 2011

Bea och Google+

Fick en invite till Google+ av Rolf. Det är alltid kul att titta på nya lösningar men det ekar öde. Vill man veta lite mer om vad Google+ är kan man läsa den här texten av Fredrik Näs.

Hur har Google tänkt få snurr på något sånt här när inte alla man känner ens kan få tillgång. Precis som med wave hinner man väl tröttna innan det öppnas för alla. Tyvärr tror jag att de flesta jag känner är rätt trötta på fler sociala nätverk. De flesta av mina RL-vänner använder Facebook och mina onlinevänner (även om det låter knas att dela upp dem så, så ser det mer eller mindre ut så för mig, träffar sällan/aldrig de jag pratar med online) finns i mångt och mycket på Twitter (de har nog Facebook allihop de oxå). Hur skall jag eller Google övertyga dem om att lämna vald plattform eller utöka med en till. Vad är mervärdet? Vad skall vi ha det till?

Jag såg när jag loggade in att jag kunde koppla ihop med mina bilder i Picasa men varför inte få lägga till min Blogspotblogg, mina kommentarer på Buzz och utdelat material och kommentarer i Google Reader. Som en kommunikationshub. Sen får de som är i ens cirkel välja vilka av flödena de vill se från olika personer/grupper. Det är vad jag själv saknar, ett ställe att kommunicera på utan att låsa ute de som inte valt plattformen och framför allt få kommentarer till saker och ting samlat. När man läser om Google+ låter det som om det skall fungera så men jag kan inte se det i gränssnittet nu.

Hur väljer jag vad jag vill se, vilka människor jag vill följa, fick några förslag när jag loggade in men bara en av dem har Google+ och jag förstod inte vad urvalet baserade sig på.

Varför vill Google att jag uppger mitt kön kvinna/man/annat. Jag är lite sur på mig själv som trotsade min egen övertygelse att inte svara på sådana frågor. Jag har tyvärr dålig erfarenhet av de resultat som det ger. "Statistiska fördomar" ger mig ointressanta erbjudanden och förslag baserat på vilken kromosomuppsättning jag har. Kanske skulle jag sagt "annat" men då skulle väl folk ställa konstiga frågor. Fast jag ser nu att det likväl blev tokigt. På något sätt blev jag registrerad som man, är rätt säker på att jag kryssade i kvinna. Hittar inget sätt att i Google+ redigera min profil utan jag måste leta upp mig googleprofilsida för att göra det.

Men nu är jag reggad och får väl utforska stället. Går väl lite lättare när det kommer in lite flöden/kommentarer på egna flöden. Skall ta och läsa på lite mer, kanske finns det mer än vad man ser direkt i webbgränssnittet. Jag lär få återkomma när jag förstår mer.

Detta är skrivet med BlogPress en värdelös Googleapp för Blogpressbloggar som helt saknar möjlighet till länkar och som dessutom rensar texten när man lägger appen i bakgrunden (fick skriva om delar av denna text 2 gånger).

Uppdatering1: Nu sittandes vid en dator istället för på iPhonen/Paddan så får man i alla fall lite mer info om vad de man lägger till ser samt att jag sett de mail som kommer när någon lagt till en. Jag verkar också få de jag blockat i Buzz som blockade personer i Google+ också. Tyvärr verkar jag dock inte ha några invites så nu har jag 2 personer som jag känner i mitt flöde. Förstår inte riktigt mig på funktionen där jag kan lägga till folk som inte har Google+ ännu, de som jag vet inte ens har ett Googlekonto.

Uppdatering2: Från datorn var det lätt att nå Googleprofilen så nu har jag genomgått könsbyte i Google+

Inga kommentarer: