11 juni 2012

Nej Ving, nykteristen vill inte ha champagne

Fick ett mail från Ving som vill att jag skall dricka champagne när jag fyller 40 nästa år (tack för påminnelsen om det). Eller nä de vill att jag skall boka en resa med dem men det var tydligen sekundärt.

Jag förstår mig inte på att man tror att alla dricker alkohol. Tänk om jag inte bara varit en sur och grinig nykterist utan en nykter alkoholist som dagligen kämpar med att hålla mig hur hade den personen reagerat på att få dylik uppmaning?

Fan våga släppa alkoholvurmandet, det finns andra sätt att fira på själv skall jag göra det genom att vandra 80 mil i Spanien och jag kommer inte flyga dit med Ving.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan säkert be om en alkoholfritt alternativ. Att fira med champagne är ju lite klassiskt. Jag tycker inte dom utgår ifrån att alla vill ha alkohol. Dom kunde lika gärna ha bjudit på tårta. jobbigt för den som inte vill ha tårta då. Jag tror det alltid finns alternativ. Man måste bara vara öppen själv och ställa dom kraven/önskemålen.

Béatrice Karjalainen sa...

Självklart kan jag välja om jag vill köpa champagne för de 500 kr de erbjuder som presentkort i deras taxfree. Det jag vänder mig mot är att det anses så normalt att ta en drog att man får erbjudande av detta slag. Om du kikar på http://se.airshoppen.com/shop.aspx så kan du dessutom se att det inte finns några alkoholfria motsvarigheter.

Nu indikerade rubriken att de just bjuder på champagne att det skulle vara det mest naturliga sättet att fika på. Tycker inte alkhohol går att jämföra med tårta, senast jag kolla var inte tårta något som gav skador på kroppen, påverkar andra i omgivningen osv.

Jag är faktiskt väldigt less på att det alltid förutsätts att jag dricker alkohol.

Tänkarsmurfen sa...

Det var ingen liten söndagspromenad du ska göra direkt :)
Hur långtid har du beräknat för att traska 80 mil?

Béatrice Karjalainen sa...

Planen är att gå ca 4-5 mil om dagen med någon dag vila eller kortare etapp så en 20 dagar är det väl tänkt att ta.