13 januari 2013

286 Sopor - #365foton (12/365)

Idag har vi städat lite här hemma och bland annat lyft fram påsarna med återvinningsskräp. I morgon skall det iväg till återvinningsstationen. Temat sopor var väl ett av de som kändes minst inspirerande egentligen. Hur skall man få till något spännande av sopor? Förra helgen när jag var ute och gick med Anders i Luleå gick vi förbi en överfull hundbajspåsesopkorg som jag tänkte fota, det såg lite komiskt ut där påsarna var staplade ovanpå varandra uppe på sopkorgen. Folk är så lata och korkade. Men det var tråkiga färger plus att skymningen gjorde att jag skulle få svårt att få en bra handhållen bild. Jag knatade vidare.

Sen när jag var ute på min 10 km-promenad kikade jag i träden efter de typiska flaskorna folk brukar hänga upp här av någon anledning tar de flaskor de hittar i skog och mark och trär upp det på en gren, det är ju förvisso bättre än att ett djur trampar på det. Men inte en enda sådan fick jag syn på, kanske har någon gjort en rensning där, har ju fotat dem förr. Hmm där var liksom idéerna slut tills jag idag stod och fixade med de där återvinningspåsarna och kikade ner i den för metall, det var så färgglatt.

Tog med mig påsen in i badrummet där vi har bra ljus även på kvällen och knäppte några bilder med makroobjektivet. Detta är den jag valde, beskuren då jag inte hade vågat dyka allt för långt ner i påsen. Obeskuren hittar ni den här. Velade en massa över beskärningen. Ville bli av med det vite uppe i högra hörnet men inte göra den till square och då försvann även sillburken vars gröna jag gillade, jag hade kanske kunnat kapa den i linje med majsburken men då blir proportionerna tokiga i mitt öga. Kanske borde jag ha arrangerat om burkarna och stoppat något i det där tomma hörnet. Ytterligare en lärdom. Stoppade katten i ena "tredjedelsskärpunkten" på prov om det blir en "bättre bild" då så det fick också styra en del. Hade nog velat ha lite mer oskärpa på burkarna ute i kanterna och att den röda färgen poppade ut lite mer, på min stora skärm ser det mer ut som jag vill än på laptopens skärm. Svårt det där med redigering och olika skärmar man vet aldrig vad andra faktiskt ser.
Info om bilden:
Date:1/12/13 10:08 PM
Dimensions:4124 x 2740 pixels
File Name:286 Sopor.jpg
File Size:7.04M
Camera:NEX-5N
Exposure:0.017 sec (1/60)
Aperture:f/4.5
Focal Length:30 mm
ISO Speed:3200
Exposure Bias:-
Flash Used:No


1 kommentar:

Charlotta sa...

Konserver är bra att ha, står sig länge. Men fy vad det fyller i sop-skåpet. ;)