02 januari 2013

I morgon måste jag kliva upp tidigt...

Bild från Sony
Mitt nya objektiv till kameran kom idag, ett 3.5/30 Makroobjektiv och skall jag kunna leka med det går det ju inte för sig att ligga och sova tills det nästan är mörkt ute igen. Totalt vänt på dygnet nu under långledigheten.

Vill fota snöflingor så det skall jag försöka mig på. Tänk om man kunde bli lika duktig som Don Komarechka på att fota de små kristallerna. Skall ägna kvällen åt att se/läsa några av hans tutorials både om makrofotografering men även om stacking i Lightroom om jag inte somnar. Är så sjukt trött (man får skylla sig själv när man kommer hem kl 3 på natten men det var det värt).

Får se vad jag tycker om det, det är den enda native-makrolins som finns till NEX:en än så länge. Läst en del dåliga recensioner men de tenderar ju oxå att tro att alla skriver ut sina bilder i minst A0. Jag har ju mina mest på webben även om jag då och då också ser till att få lite större utskrifter. Har ett av mina favoritfoton från turen med Nogge i en ram på jobbet men nu blir jag ju av med mitt rum där  så jag får försöka hitta någon annanstans att ha bilden.

Men nu skall jag lägga mig på sängen en stund, igår fick jag en idiotisk ingivelse, jag gav mig ut och sprang för första gången sen mitt avbrutna lopp på Lapland ultra sinta juni 2012, och så sprang jag en mil. Ni kan ju gissa hur mina ben känns idag. Så nu vile en sväng och sen kanske kanske en promenad för att försöka väcka benen till liv igen. Om jag nu inte somnar för natten vill säga, trött...

Men i morgon blir det andra bullar för då skall jag gå upp tidigt, jag bara måste.

2 kommentarer:

real2real sa...

Det låter precis som jag, man måste hinna ut för att fota och få lite ljusterapi innan det blir mörkt igen. Det är jättekul med makro! Mitt är tyvärr på reparation, eftersom det skedde en liten incident här hemma två dagar efter jag hade köpt det. Det börjar bli tradigt att fota med mobilen. Det ska bli kul att se vad du kan hitta för motiv. Jag har följt dig sporadiskt, är barndomsvän med www.litesomjag.blogg.se
Lycka till!

Béatrice Karjalainen sa...

@real2real jodå det blev en tur ut skall precis posta ett inlägg med länk till bilderna. Hälsa Kicki!