05 juni 2014

Livet idag #097 #blogg100

Idag slog den till igen. Längtan.

Längtade till fjälls, längtade till tysthet och stillhet och en fot framför den andra. Ett mål lågt borta, mitt liv för stunden i en ryggsäck. Hade jag inte varit ensam med barnen och haft Knytte på söndag så hade jag tagit långhelg i mina älskade fjäll. Kanske nästa helg. Eller midsommar, kan jag skippa familjen då och dra iväg 3 dagar tro. Kanske kanske. 

Tror den här tredagarsledigheten behövs. Hjärnan är inte med för tillfället. Tomt. Inget känns lustfyllt eller ens roligt just nu. 

Istället för att dra till fjälls har jag suttit på fotbollsträning och nästan smält bort i solen efter att först stått i mål lite medan Vincent sköt och hånade mig för min uruselhet. Men det var skönt att röra på sig lite i alla fall. Det där vansinnespåhittet att springa i måndags var nog inte så bra. Ont som attan i benet. Men det går väl över. Bättre idag än i går i alla fall. Skall försöka jogga några kilometer i helgen. 

Hade ett tillfälle av proppar som rök och smärre utbrott på jobbet idag. Vissa dagar skulle jag behöva äta valium eller nåt. Jag kan ofta bli sur och grinig men sällan så arg att jag svär åt folk. Men tydligen finns det saker som kan göra mig riktigt förbannad. Lugnade ner mig med att begära ut gamla kvalitetsdokument från ett gammalt jobb. Lite läskigt att jag kom ihåg dokumentnummer fortfarande. En gammal kollega var snäll och skickade och jag kunde grotta ner mig i processer för test, dokumentgranskning mm. Alla har vi våra böjelser. 

Nu skall jag föröka att inte tänka på jobbet på hela helgen och jag skall försöka låta bli att genomföra några tester som jag tror skulle behövas. Våga släppa det, våga lita på att andra fångat det. Jag måste jobba på det där med tillit. Duktig flicka skall inte göra allt, får inte göra allt. Skärpning!

Annat som hänt idag är att Emilian min lilla solstråle fyller 7 år.

Inga kommentarer: