05 februari 2006

Sursambo!

Men man skall väl få krypa ner brevid sin sambo när man går och lägger sig
eller?

Citatet är från min sambo i morse, han fick nämligen en mycket sur sambo inatt. Jag gick om lade mig 20:46 igår för ögonen gick i kors och hade sagt till sambon att jag ville få sova ut för nu hade jag varit toktrött sen förra helgen. Visst sa han. Men mitt i natten kommer han och lger sig och kryper ner under mitt täcke och lägger armen om mig, tror jag det var. Vilket i alla fall leder till att jag vaknar. Sa "nej, åh, nu väckte du mig" i en irriterad ton för jag visste att nu skulle det bli svårt att somna om. Han surade till rusade ur sängen och gick ner i källaren och lade sig. Själv låg jag vaken ungefär 2 timmar, jippie! Sen hade jag glömt att stänga av väckarklockan som därmed ringde 6:50, ungarna vaknade och började leka på rummet. Så mellan 7 och 9:30 låg jag halvvaken i sängen och bara inte förmådde mig att kliva upp.

Svar på han fråga var för mig i morse "Nej, inte om man riskerar att väcka sambon som faktiskt verkligen behöver sova".

4 kommentarer:

eatfrog sa...

Jag hade nog också blivit irriterad på min sambo om hon börjar gnälla för att man vill ha lite närhet innan man somnar. Men men, att lägga sig i en annan säng för det var juh lite att ta i kanske.

Béatrice Karjalainen sa...

Grejen var väl den att han visste att jag verkligen behövde få sova ut och att jag oftast vaknar om han kryper ner på min sida sängen under mitt täcke. Och har jag lagt mig tidigt så har jag sen svårt att somna om. På lördagar åker ajg med vår äldsta son till Luleå på morgonen (får kliva upp vanlig vardagstid) medan sambon får ligga kvar i värmen tills lilleman tjatar upp honom några timmar senare. Det gör att på natten mellan lördag och söndag vill jag gärna sova ostört för att orka med kommande arbetsvecka och som denna helg även söndagsjobbande.

Men nej det tog han ingen hänsyn till. Vilket gjorde att jag låg vaken halva natten och var aptrött när jag skulle jobba.

Mustardseed sa...

Men visste han om att det inte var ok att krypa ner hos dig? Jag skulle nog bli sur också om min sambo fräste åt mig för att jag kröp ner i vår gemensamma säng...

Béatrice Karjalainen sa...

Vi har en 180 cm dubbelsäng med 2 madrasser med stor bäddmadrass på. Han hade lätt kunnat göra som vanligt när han inte vill väcka mig dvs lägga sig på sin sida under sitt täcke. Han vet att jag vaknar ganska lätt särskilt om jag redan hunnit sova 5-6 timmar. I vanliga fall är det ungefärs så många timmar jag hinner sova på en natt så kroppen är van vid att bli väckt ungefär efter så lång tid. Men det gör ju inte att jag är pigg, i det här fallet ledde det bara till ca 2 timmars vakenhet. Men vad skulle jag upp och göra mitt i natten.