03 augusti 2011

Oj jag skall visst gå 11 mil i helgen

Senast igår sa jag till min sambo, nä det blir ingen Fjällräven Classic i år. När han kom hem från jobbet idag så pratade vi om något och jag skojade och sa att jag hade ändrat mig. Då sa han "Men åk! du vill ju" och så satte jag ut en annons efter en biljett. 2 timmar senare när svetten sprutade om mig medan jag pressade mig fram i värmen på en mils cykling ringde en kvinna som behövde sälja sin biljett pga sjukdom och vips skall jag till Kiruna i morgon.

Eftersom jag är så sent ute plus att jag måste vara hemma med barnen i morgon så kommer jag inte iväg förrän med sista tåget som är framme i Kiruna 20:55. Incheckningen stänger 20:00 så det blir till att hinna checka in kl 06:00 på morgonen innan bussen går 06:30. Får göra sista packningen i Nikka med andra ord.  

Har ingenstans att bo ännu i Kiruna, Camp Ripan var redan nu överfull och jag har inte fått svar från några av vandrarhemmen, får ägna morgonen till att ringa runt. I värsta fall får jag väl campa i tältet men det hade varit skönt att få sova i en riktig säng natten innan och framför allt ha tillgång till ström för att ladda kamera mm.

Nu måste jag leta reda på min MP3-spelare och hitta någon bra ljudbok att köpa till den, några tips? Gärna lång jag kommer ju vara ute ett tag. Jag måste också bestämma om jag skall gå i mina gamla jätteslitna skor eller mina sproilans nya med GTX. Måste även fixa mer Vitargo elektrolytblandning undra om det finns här i Boden. Nya linerstrumpor är oxå ett måste min kära son glömde visst 2 par nyinköpta (á 160 kr paret) i ett torkrum i Abisko. Skriva en lista över mina tider från i fjol så jag kan hålla koll på farten måste oxå fixas eller så gör jag det på tåget. Åh gud jag har nog aldrig varit så här oförberedd som i år.

Men nu är det väl bäst att sova så jag får lite sömn i kroppen innan det bär iväg till Kiruna i morgon, resten får lösa sig helt enkelt. Läste just igenom min berättelse från i fjol, undra om jag verkligen kan slå den tiden, mindre sömn kanske? Vad kan jag slänga ur packningen tro för att lätta på den lite. Hmm får klura vore kul att pressa tiden lite i alla fall. En sak jag inte kommer minska på är fotandet, för det är som balsam för själen att titta på korten på vintern sen och minnas tillbaka. Bara det inte regnar så kameran inte vill vara med.

Insåg just att jag får en stor utmaning extra i år, tant Röd skall visst med på vandringen, blir spännande att se hur mensvärk, ännu sämre Hb och mitt trevliga humör påverkar det hela.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till! Ser fram emot rapporten efter vandringen.
/Joachim

Nell med gänget sa...

Haha, tänkte väl att du skulle anta utmaningen i år igen. Hoppas du hinner ladda ordentligt innan. Hoppas tanten inte är allt för dum mot dig.

Har du kollat med receptionen om inte strumporna finns kvar?

God tur och jag håller tummarna för nytt rekord.

Fler filmer är på väg :-)

// Nell

Anonym sa...

Grattis till kanontiden!! Starkt kämpat.
/ Joachim