06 september 2006

Vadå inget för tjejer?

Lyssnade på Hans Wiklunds recension av Bilar (Cars) i Go CC+ och han avrundar med att säga att småpojkar säkerligen kommer gilla det men att han är tveksam till om flickor kommer gå att se den och tycka om den. De hade förvisso med lite relationer och sånt men han trodde inte det var tillräckligt.

Jag har alltid gillat Hans Wiklund förut men nu sjönk han i mina ögon, hur kan han dra halva befolkningen över samma kam? Det var gott om flickor i salongen när jag var och såg filmen med Vincent och de skrattade minst lika mycket som killarna i salongen, de babblade minst lika mycket om filmen efteråt mm. Filmen i sig är precis som alla andra Pixarfilmer, dvs centreras kring en typ av objekt ex myror i A Bug's Life och fiskar i Finding Nemo varför skulle det vara mer en killfilm bara för att objektet i denna är bilar. Det finns alla sorters bilar, manliga, kvinnliga (inga bilbarn dock), kreatursbilar (traktorer) och till och med flugorna var små bilar.

Som vuxen tyckte jag den var småsöt men lite seg men det har knappast med mitt kön att göra.

Ni med döttrar, har de velat se filmen och om de har sett den vad tyckte de?

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Maken har lovat dottern, 8 år, att gå med henne på den. Återkommer med resension.

Anonym sa...

Vi gick och såg den hela familjen. Döttrarna på 5 resp 3 år älskade den! Men som du säger, jag tyckte också den var lite seg. De hade kunnat klippa ner den lite mer. Barnen pratar än om filmen, om karaktärerna osv, så den har definitivt satt spår hos mina döttrar "fast" de är just tjejer. Nä, det var lågt av Hans...

Anonym sa...

Vi var och såg filmen hela familjen d v s både sonen och dottern var med. Alla gillade den!