24 november 2007

Vilket jävla korkat namn

Idag såg jag en platsannons i Norrbottenskuriren men det var inte hemma och jag hade ingen papper och penna så jag kunde inte skriva av. Väl hemma kunde jag för mitt liv inte komma på företagsnamnet (redan när jag läste det tycket jag det var bängligt att minnas) det enda jag kom att tänka på var nasi goreng, grottor och groin och att det började på G. Inga bra ledtrådar och deras annons var väldigt luddig och det stod inte heller var tjänsterna var men eftersom den var insatt i Norrbottenskuriren antog jag att det var här uppe.

Inte fasiken går det att googla på sådana grejer, skulle behöva ett associationslexikon eller nåt men till det krävs ju en lika skruvad hjärna som min.

Surfade in på lokus.se som har alla platsannonser som är i Norrbottenskuriren och sökte på alla jobb i Norrbotten men där fanns de inte med. Efter en bra stunds funderande och mer associationsord så som grönt och mint så insåg jag att namnet aldrig skulle ploppa upp.

Kom dock på att vissa annonser i Norrbottenskuriren är från ex. Norrköping (de som äger tidningen äger även tidningen där) så jag gjorde en sökning på alla jobb på lokus.se och sorterade på företag. En massa stegande framåt så hittade jag "Grontmij".

Vem f-n döper ett företag till det, det är ju helt omöjligt att komma ihåg namnet på. Och inte hade de några lediga jobb heller enligt sin webbplats.

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att det är ett holländskt företag, det ser ut så och när jag sökte på det fick jag en träff som stämmer helt överens. Men visst låter det konstigt med ett holländskt företagsnamn i Sverige :)

Anonym sa...

De hette tidigare Carl Bro då de köptes upp av Grontmij. De har ett kontor här i E-tuna. Förresten verkar det som de har uppdaterat sin sida nu med de lediga tjänsterna: http://www.grontmij.se/CBTemplates/CBContentPage.aspx?id=692

Béatrice Karjalainen sa...

Så jädra korkat att bygga hela sin annons kring namnet inte ett pip om vad de gör och sen ha ett namn som ingen kan komma ihåg. Det är ungefär som Mucoanginreklamen på TV, puckot som gör reklam för medicinen han inte kan minnas namnet på. Jag skrev ner det häromdagen för att skriva ett blogginlägg men det blev aldrig av. Annars hade jag nog aldrig kommit ihåg namnet jag heller. Förväntas man gå till Apoteket och fråga efter förkylningsmedicinen med det svåra namnet?