24 november 2010

Jag är nog en Fixar-Lasse eller en Nybörjar-Calle

Vi i villa nr 10/10 har ett dubbeluppslag med julklappstips. De har delat in tipsen till 4 personer. Trädgårds-Tora, Fixar-Lasse, Mamma Bra och Nybörjar-Calle. Det kan ju hända att Vi i villa har varit väldigt framsynta och moderna och anser att Tora, Lasse och Calle är könsneutrala namn men jag tvivlar, då hade nog det varit en bättre bredd på produkterna under varje rubrik.
Vi i villa julklappstips
Jag blir så trött, varför måste tidningarna spä på föreställningen om att den enda teknik kvinnor kan vara intresserade av hör till köket och varför skulle inte en man kunna bli glad över att få en sängbricka eller en mysig lampa?
Det är lika illa som Pontus Schultzs kommentar i SVT i morse där han pratade iPads “[…]det är faktiskt inte tekniknördarna som köper den här, 41 % av de som köpt den här är kvinnor”.
Det är så jävla korkat sagt att jag förvånas över att han inte kommer på sig själv och garvar åt hur tokigt det blev.
Jag är med i Vi i villas konsumentpanel men har slutat svara på deras frågor eftersom de alltid vill veta kön. Frågade om varför de frågade efter det och på vilket sätt könet spelade roll för det jag svarar på, fick svaret:
Hej och tack för att du hör av dig.
I rapporterna som svaren genererar är det, för oss, intressant att se skillnader på åsikter mellan kvinnor och män. Därav frågan omkön.
Tack för ditt engagemang!
Att de ansåg att det var intressant fattade jag väl också annars hade de väl inte frågat, men varför är det intressant att dela in befolkningen i just kön? Det kunde de uppenbarligen inte ens själva förstå.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer helt./M.Aaro

Stockholm Under Ytan sa...

Sthlm Under Ytan was here

One Piece sa...

Så sant om sagt.