21 november 2010

Var hamnar min bokning? Det är inte många rätt på Bilprovningen

image

Kommer jag boka tid i Arvidsjaur eller Kalix?Och vilket årtal 2010 eller 110?

Jag måste säga att jag starkt ogillar nya systemet på Bilprovningen som är ett resultat av att de inte längre har monopol. Istället för att få en tid bokad och ett brev utskickat om att jag skall bekräfta min bokning hade jag fått ett mail som hamnat i skräpkorgen. Det mailet läste jag aldrig. En dag här i oktober kom jag på att jag nog behövde boka tid för besiktning (medveten om att det hade kommit ett brev från Swedac och att bilprovningen tappat sitt monopol). Loggade in, blev aningen förvånad när där fanns en tid föreslagen 22 november. Den tiden passade mig inte alls, bokade om till 26 november stängde ner och var glad.

Igår loggade jag in igen, var inte helt säker på om jag hade bokat kl 0700 eller 0800, tiden fanns nerkottrad i mitt block som var kvar på jobbet. Blev aningen förvånad min bokning var borta. Gick till min mail, sökte efter Bilprovningen och insåg att jag aldrig fått någon bekräftelse på min ombokning det enda jag hittade var brevet i spamfoldern, det jag aldrig hade läst. Där stod det att de bjöd in mig till bilprovning den 22 november och att jag skulle bekräfta genom att betala senast 25 oktober.

Jag är rätt säker på att tidigare år har det räckt med att bekräfta sin bokning via webben och sen har man betalat på plats. Tog för givet att min flytt av föreslagen tid räknades som bekräftelse av bokning men tydligen inte. I brevet stod det “Vid ombokning: Betalningen måste vara oss tillhanda senast fem arbetsdagar före
besiktningsdagen.”
Men eftersom jag aldrig läst mailet utan bara gick in på deras webbplats så missade jag denna info och är rätt så säker på att det inte stod något om betalning där. Eller så stod det så diskret att jag som bokat bilprovning en massa gånger innan inte ens tittade där denna info dök upp eftersom jag var van att det skulle fungera som vanligt.

samtidigt skriver de under Viktig information i mailet:

Betalning
Om du väljer den föreslagna tiden betalar du in avgiften
till PlusGirokonto 492 12 00-4. Kom ihåg att ange OCR-nr:
Bokar du en annan tid via internet eller telefon kan
besiktningsavgiften också betalas in på ovan angivna
plusGirokonto, ange även OCR-numret ovan. Betalningen
måste då vara oss tillhanda senast fem arbetsdagar före
besiktningsdagen. Du kan också betala på stationen med de
flesta bank-, kredit-, eller bensinkorten. Det går även att
betala kontant.

Kan de ta och bestämma sig?

Nu har jag i alla fall bokat en ny tid i Kalix på en lördag, när jag ändå är i Kalix kan jag väl passa på att ta mig en tur till IKEA i Haparanda.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Katarina - Bilprovningen sa...

Hej,

Tråkigt att det har strulat för dig när det gäller bokning av tid hos oss på Bilprovningen, något som vi självklart vill ska ske smidigt och lätt för våra kunder.

Det var dock jättebra att vi på detta sätt blivit uppmärksamma på både på felaktigheterna med ort och årtal under bokningsförfarandet och att vi måste vara tydligare i vår information kring bokning och betalning. Det ska vi genast se över.

Jag hoppas att det går bra med din bokade tid till helgen och önskar dig en trevlig advent.

Vänliga hälsningar
Katarina Bentzer Berglind
Marknadskommunikatör
Bilprovningen