26 april 2011

Internet är fantastiskt

Ibland slår det mig hur otroligt fantastiskt internet är. Inte bara kan man möta underbara människor utan också hitta sidor som uppfyller minsta lilla önskan. Som nyss, jag satt och klurade på hur sjutton skall jag på en karta markera ut inom vilket område jag kan tänka mig att köpa en stuga/tomt. Och så googlade jag draw radius google maps i hopp om att någon kanske beskrivit hur jag skall lyckas skapa en radie runt en punkt och vips kommer en sida upp som inte bara talar om hur utan som låter mig göra det direkt. Hur smutt som helst. Dessutom låter den mig rita hur många ringar jag vill så nu kunde jag göra 3 zoner en för drömzonen 6 mil dvs cykelavstånd, en för helt ok avstånd 10 mil, går att cykla ibland och en blir lite långt 20 mil, men funkar väl med bil men spontanbesöken över några timmar kommer nog inte bli av.

 image

Cirklarna borde egentligen se ut så här:

Röd (20 mil):

image

Blå (10 mil):

image

Grön (6 mil):

image

Där har jag använt ett annat av deras verktyg som ritar ut hur långt bort man kommer bilvägen på X mil. Man kan även välja att ange en hastighet och en restid så ritar den upp hur långt man kommer. För fågelvägen och bilvägen är ju tyvärr sällan samma sträcka. Tyvärr kunde man bara göra ett lager som var blått så det matchar inte så bra mot förgående bild.

Genom att använda areorna har jag på ett ungefär lyckats trimma ner cirklarna så de stämmer någorlunda. Tyvärr gick det inte att länka till en karta med alla tre cirklarna utritade utan bara till en med senaste tillagda cirkeln.

image

Tänk om Booli kunde ha med något sådant här på sin kartsök så slapp man sitta och gissa eller leta upp motsvarande adress på Googlemaps för att se avståndet hemifrån.

Tänk om det fantastiska internet kunde hjälpa mig att hitta drömstugan eller en tomt till en liten lösköpt stuga.

Så jag säger som Johanna Ögren sa i början av april:

Älskar internet, människor. Jag gör verkligen det.

Inga kommentarer: