21 april 2011

"Känd från TV"

Nä så stod det inte på restaurangen vi var men i en liten byhåla som Boden vet ju givetvis alla vilken restaurangen är som var med i Kniven mot strupen. Avsnittet sändes i veckan. Vi fick möta en Toni som såg mycket sloken ut och som verkade tappat glädjen i att laga mat helt. Jag har ätit några gånger på Romeo både lunch och middag och inte blivit speciellt nöjd.

Men nu tänkte vi att vi ger restaurangen som numer heter Den glade schweizaren en ny chans. Ny meny och en Toni som såg så mycket gladare ut mot slutet av avsnittet.

Gamla menyn fanns till stor del kvar, men jag hoppas han nu inte serverar lika mycket prefab på den som innan. Jag valde halstrad gravad rödingfilé med sötsenapspotatis och färsk bladspenat från den nya menyn och sambon tog kalvschnitzeln från den samma. Barnen valde Carbonara och en pizza från gamla menyn.

Servitrisen måste ha varit helt ny, ingen vidare snits på servicen, bara en sådan sak som att inte ge barnen som är fullt läskunniga egna menyer. Men men hon kanske var helt ny och bättrar sig. Vi fick vänta ganska länge på maten men man kunde höra hur kocken bankade ut kalvfilén i köket för att göra schnitzel.

Maten smakade helt ok men man hade lagt till någon brun sås i min rätt som inte fanns med i Alexanders originalrecept för rödingen. Den passade inte in tycker jag, hade velat ha bara senapssåsen. Smakade av schnitzeln och den hade kunnat vara lite mindre torr men bra panering som smakade gott. Men på det hela taget ett stort lyft från hur jag minns maten från senast jag var där. Synd bara att det inte gjort något åt den trista pizzamenyn, samma gamla vanliga capricciosa, hawaii, vesuvio och artista mfl. Tänk om man kunde få lite "delikatesspizza" även i Boden.

Toni pratade mend några han känner vid bordet bredvid när vi kom in, det lät som han ser detta som en ny chans att få igång verksamheten och jag hoppas det går vägen. Vi kommer då våga oss dit fler gånger nu. Jag hoppas innerligt att nytändningen betyder att de inte sunkar ner sig igen.

1 kommentar:

LindaCarolin sa...

Jag blev bara SÅ glad av honom när han var glad!