25 april 2011

Vi flydde påsken och tittade på naturen istället

Jag insåg att skulle vi vara hemma över påsken skulle det innebära en massa innesittande och en massa matlagning och rester, ungefär som på julen. Jag bestämde mig för att boka ett rum över en natt på Storforsens hotell för hela familjen och se till att 2 dagar gick till utevistelse istället.

Vi for till Storforsen på lördagen inte den rakaste och bästa vägen, nä för Bea hade noll koll när hon for ut ur stan och tog sikte mot Jokkmokk istället för Älvsbyn men det gick bra det också. Vi käkade lunch i hotellet, checkade in på rummet och sen gav vi oss upp i naturreservatet och tittade på forsen, solade och fikade i döda fallet och njöt av vårvärmen. Kl 18 hade vi bokat bord till påskbuffén som var av blandad kvalitet. Barnen hade velat gå till relaxen efteråt men så blev det inte, de gick till rummet och spelade lite på iPad och iPod medan jag och sambon satt kvar och drack te en stund.

På tal om iPad så orsakade den mig ett mindre nervsammanbrott när vi hade kommit tillbaka från reservatet. Jag skulle ta fram den för att kolla en grej och kunde för mitt liv inte hitta den, den var puts väck. Med andan i halsen gick jag till bilen och letade, nada, frågade i receptionen och jag hade glömt den där när jag checkade in 3 timmar tidigare, nepp de hade inte sett något. Barnen gick till bilen och letade, jag kollade i restaurangen nepp inget. Kom på att jag hade ju satt upp MobileMe Find my iPad på den. Snabbt (eller ja så snabbt det nu går över rackligt edgenätverk) appen till min iPhone och vips talade den om var min Sweet Love befann sin, på baksidan av hotellet. Hmm, gick närmare och skickade samtidigt ett meddelande till den. Då ringde sambon och sa att iPaden hade låtit jättehögt så den var på rummet trots allt. I väskan i ett fack jag vet att jag hade tittat i men tydligen inte noga nog. Lättnad.

När jag och sambon kom upp till rummet efter middagen laddade vi ner och spelade alla Ra en sväng på iPaden. Vi var dock lite för trötta för att traggla igenom reglerna innan så det fick bli learning by doing men det funkade det oxå. Barnen somnade rätt snabbt och jag och sambon spelade en omgång Ra till, jag fick storstryk. Sen påbörjade vi en omgång av Tikal men orkade inte spela klart, där var det inte lika lätt att lära sig reglerna genom att spela. Vi hittade lite konstiga buggar i båda spelen, borde nog buggrapportera.

Vad vi gjorde i reservatet och vad som finns att titta på syns nog i bildspelet.

På morgonen käkade vi en rejäl hotellfrukost. Vi checkade ut och satte och i bilen och for till en närbelägen fors, Fällforsen som mer liknar ett vattenfall än en fors men ändå mysigt att titta på en stund. Från där åkte vi till Älvsbyn och köpte glass på OKQ8 och sen for vi till Rackbergets naturreservat där vi tog oss upp för berget till raststugan och grillade korv och fikade i solskenet innan det bar av neråt igen och hemåt.

Finns lite bilder i bildspelet nedan eller i galleriet/bildspelet som inte kräver flash.Hittade lite info från Jimmy Stenman som jobbar på hotellet om vad som hänt med broarna. Tydligen var det en ispropp i december som rev med sig broarna.

2 kommentarer:

Neurotic Kitten sa...

Fina bilder! Önskar det fanns ordentliga vattenfall i Göteborg.

Béatrice Karjalainen sa...

Du får åka på Fallens dagar i Trollhättan :-)