26 april 2011

Kanske dags att försöka sig på det där med virkning igen

Hjartekatten-banner-liggande-400x200

Läste hos Heja Abbe om hjärtekattenprojektet och fick lust att återigen försöka mig på det där med virkning. Vem vet jag kanske fortfarande minns hur man gör och hur man läser mönster. Gör jag en så får det bli en orange som skall heta Eduard som min älskade kissekatt som dog. Undra om det finns tonat bomullsgarn i orange så att kissen blir lite randig.

Kanske du också kan virka? Om inte kanske du känner någon som kan?

Så här skriver initativtagarna på sin webb:

Vi vill egentligen alla helst att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en egen Hjärtekatt när de åker hem från avdelning 323 på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, men det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år och vi inser att det är för många maskor för oss att virka. Vi har därför satt upp målet att försöka få ihop 100 handvirkade Hjärtekatter att skänka till avdelningen. Men vi behöver hjälp.

För er som har Facebook och föredrar den kommunikationsvägen så hittar ni Hjärtekatten även där. Och givetvis finns de även på Twitter.

1 kommentar:

Karin sa...

Vilket sammanträffande! Jag har precis plocka upp amigurumivirkandet efter några månaders paus. Håller på med en tiger nu men helt klart blir det en hjärtekatt sedan!