08 februari 2013

206 Musikant - #365foton (26/365) #017 #blogg100

Om det inte hade varit en bild till 365foton med i inlägget (scrolla längre ner) så hade jag döpt det till Men sonen är glad... 

Jag fick ett oönskat meddelande, ont i hela kroppen och allmänt hängig och ingen matlust men det skall jag inte orda om här idag (och ingen annanstans heller för när Bea krisar ihop ser samtliga bekanta som vet något om saken till att vara helt offline allihop (och nej det finns inget samband bara jävla otur)).

Istället berättar jag om en glad nyhet, min son Herman tävlade i en tävling på kalleanka.se (ett community för barn som gillar Kalle Anka, väldigt aktivt verkar det som). De skulle kvackifiera en idol och han skrev Kalkoon Majs om Maroon Five vilket de tydligen gillade och han vann. Vinsten var en keyboard Casio LK-280, mikrofon, ställ och pall samt noter. Så min lilla unge som precis skall börja spela saxofon i musikskolan (tack för det Lisa Simpson) ha nu ett keyboard hemma.

Jo bilden blev lite suddig handhållen, tog några med stativ oxå men fick inte alls samma spontana leende från honom då.


Den här gången får ni ingen bildinfo.

Lite lustigt var att när jag letade en YouTubevideo som visade den så var det en kvinna som spelat just saxofon i 20 år som går igenom den.Själv testade jag den automatiska spelskolan där man lär sig en bit av stycket i taget, man får lyssna, titta och upprepa och när man lärt sig utantill får man gå vidare eller "levla" som sambon sa. Playing piano by Gamification :-) Jag lärde mig Blinka lilla stjärna, den delen man spelar med högerhanden. Att sätta ihop båda händerna, hur klarar folk det (nu ingick det inte i de steg jag tog mig igenom i skolan men jag försökte på egen hand sen och nä, jag må vara bra på multitasking men inte på det där).

2 kommentarer:

Anna i Täby sa...

Men vad roligt för honom! Det kan inte vara fel att ha keyboard hemma oavsett vilket instrument han ska lära sig. Jag är väl färgad av att jag spelade piano i en massa år när jag var liten, men jag vill påstå att keyboard/piano måste vara lättaste sättet att komma igång med att läsa noter.

Béatrice Karjalainen sa...

Jo det är jättekul. Själv lärde jag mig noter via blockflöjt men minns knappt något nu :-(