21 februari 2013

Ny leksak #030 #blogg100

När jag skall fota med långa slutartider har jag varit tvungen att ställa kameran på 10 sekunders fördröjning för att slippa skaka till kameran på stativet när jag trycker ner avtryckaren.
Men häromdagen beställde jag en löjligt billig fjärrkontroll från Amazon och idag kom den.
Så smidigt, bara sätta kameran på fjärrläge och trycka av. En nackdel är dock att den bara klarar ta-nu och 2 sekunders fördröjning. Skulle vilja kunna ta ex BRK C 0.3EV och 3 bilder i följd och kanske även kontinuerlig matning. Men jag får leka med denna först och sen se om det finns någon annan mer avancerad.

Jag har haft Nogges stativ en månad och lämnade igen det i helgen som var. Nu måste jag införskaffa ett eget helt klart. Det jag hade lånade jag ut till en bekant som lyckats glömma bort att det var mitt och flyttade iväg med det.

Så nu blir det till att spendera lite mer pengar på kamerastuff helt enkelt. Men å andra sidan är det ju pryttlar jag använder. 

Köpte en OTG-kabel i helgen oxå. Skall försöka komma ihåg att testa ta bild med kamernan och slänga över den till bloggen direkt via mobilen eller N7:an någon dag.  Håll tummarna för att det funkar. I så fall kanske jag måste skaffa mig något bra bildbehandlingsprogram till Nexusen, något tips?

4 kommentarer:

Järnpöjkarna C-M sa...

kul med saker, kör på, som du säger: använder man dom - då är det ju rätt!

oluies sa...

Jag tycker Adobe Lightroom är väldigt bra. Inte alltid man hittar linsprofiler för sony dock. Men det börjar bli bättre
Om man söker på dpreview så hittar man oftast, tex
http://luxorphotoart.blogspot.de/2012/03/sony-sel50f18-lens-correction-profile.html

//Örjan

Béatrice Karjalainen sa...

Jag använder LR redan. Det var något till N4/N7 jag efterlyste för att använda när jag använder OTG-kabeln och vill skicka ut något snabbt.

oluies sa...

Sök på dpreview, de har några artiklar där. Tror jag såg någon jämförelse

http://www.dpreview.com/articles/5721153845/android-and-ios-app-tools-for-photographers

Örjan