01 februari 2013

Dags att börja planera #camino2013, #010 #blogg100

Bild från Wikipedia, Manfred Zentgraf, Volkach, Germany
Hösten 2013 skall jag vandra på Camino de Santiago. Tanken att gå caminon dök upp för 5 år sedan och jag sa att det år jag fyller 40 skall jag gå och det är ju nu det. Tanken var först att gå på våren, när jag fyller år, starta den 11 april. Men så läser jag att det kan vara jäkligt kallt i april så det får nog bli hösten istället.

Och det börjar bli hög tid att planera. I mitt planerande ingår det bland annat att läsa andras berättelser från sträckan, dels för tips och dels som inspiration. En bekant till mig gick nyligen och skrivit ett långt inlägg på Utsidan. Tyvärr slutar inte hans berättelse helt lyckligt pga elaka basilusker men han kom i alla fall hela vägen fram. Roland är en riktig tuffing. Vi lärde känna varandra på Fjällräven Classic och även stött på varandra på Lapland Ultra.

Jag försöker få ihop min resa ner, bestämma vilka datum jag skall gå skall det bli slutet av augusti och september eler kanske september-oktober? Då borde jag hunnit läka ihop efter en Lapland Ultra men det gör nog att jag måste avstå Fjällräven Classic i år också :-(

Tanken  är att starta i Saint Pier de Port och för att ta sig dit är det lättast att flyga till Biarritz med Ryan Air och jag som sagt att jag aldrig skall flyga med det skitbolaget. Alternativen är att flyga till Bilbao, Paris, Madrid eller annan större stad i närområdet och sen ta tåg och buss. Det blir dyrare och mer omständligt och mer svårplanerat tyvärr.

Förutom resan behöver jag även planera packning och annat som skall med samt försöka lista ut vilka delsträckor som skall gås när och på hur lång tid, måste ju veta att jag är framme i Santiago de Compostela tid till hemresan. Skall försöka hålla bloggen uppdaterad med hur det går, så får jag lite press på mig att få tummen ur.

  1. Bestämma datum
  2. Söka ledigt från jobbet
  3. Boka resa
  4. Planera packningslista

Har du gått sträckan, har du några bra tips får du hemskt gärna dela med dig.


4 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Thorsten sa...

Jag förstår inte varför det blir ´unknown´ när jag loggar in med mitt Google-konto...

Hur som helst. Jag har i alla fall gått ett par kilometer av den. - Det finns en gren som passerar ca 200m från husknuten...

Anonym sa...

Hej Béa! Jag gick från SJPdP till Fisterra förra året och ställer gärna upp med tips! :D Jag kommer dela av mig bilder och berättelser under Blogg100, har redan gjort ett, men bara som en typ av intro till senare.

Min mamma och jag beslutade oss spontant att gå, och tog dit på 11 dagar. Vi tog till Paris för att köpa billiga trekking grejer i Decathlon, och jag är mycket nöjd med kvaliteten! Så om du saknar grejer, så anbefaler jag dom. Jag har sett där finns ett Decathlon vid Bromma i Stockholm.

Anyways, vi gick från 19. maj till 21. juni - hade en bekant som gick månaden innan och hade mycket regn. Vi hade dock bra väder hela vägen. Samlat 1 vecka med nedbör, så jag tror det är ett bra tid att gå där :) Eller i början av augusti och fram? Senare kanske det blir kallt igen, som i oktober. Men ja, det är ju inget extremt och du förlorar inget av att ha mer regn än planerat ;) Vi gick 20-25km om dan och det tog 5 veckor, med 1 dag fri i Léon. Vi hade inte bråttom, och längre km om dan är helt säkert möjligt :)

Det finns en facebook grupp för danska pilgrim som är aktiv och med bra människor, om du vil joina: https://www.facebook.com/groups/5081074398/?ref=ts&fref=ts har sett svenskar därinne också, så du är välkommen där ;) Ja - har massor av tips! Och delar gärna av mig. Kommer hända på min blogg också - så kanske jag borde skriva mer praktiska saker där också, och inte bara berättelser? :)

Vi hörs :)

Béatrice Karjalainen sa...

@ivaxpress, tack för info. Jag skall kolla in din blogg.
Jag har inget FB-konto så jag kan inte gå med i någon grupp.