15 februari 2013

Spam spam spam #024 #blogg100

Jag håller på att bli tokig på min blogg för jag får så sjukt mycket spamkommentar nu för tiden. De flesta fångas av Google (fast senaste veckan har det kommit flera som inte fångats) och hamnar aldrig i bloggen men trots att de stoppat dem i spamkorgen i Blogger så skickar de ändå ett mail till mig om ny kommentar.

Tänk om de i alla fall kunde sätta en [Spam?]-tagg på mailen så jag själv kan filtrera bort dem i mailen.

Jag funderar på om jag skall slå på captcha igen men det har ju strulat en massa på blogger och de nya captchabilderna är sjukt svårlästa så jag själv har ibland skippat att kommentera i bloggar när jag misslyckats med att se siffror på 3 hus på raken.

En annan variant är att inte tillåta kommentarer på gamla inlägg, det är nästan bara spammare och rasister som kommenterar på gamla inlägg. Men ibland kommer det ju något vettigt oxå.

En tredje variant är att bara tillåta kommentarer från de som identifierar sig med något av de sätt Blogger använder sig av men jag vill att folk skall kunna få vara anonyma om de vill.

Moderera kommentarerna går ju oxå men då slipper jag ju inte mailen.

Så snälla Google kan ni inte bara börja spammarkera de mail som innehåller kommentarer ni anser är spam så slipper jag se eländet och slipper bli glad över kommentar i bloggen och sen upptäcka att det är spam. 

2 kommentarer:

Kristina Svensson sa...

Jag är glad över att slippa bevisa att jag inte är en robot. Jag har nämligen börjat misstänka att jag är en, för jag lyckas aldrig svara rätt på bokstäverna...

Jag får också mkt spam på kristinasvensson.se. Slipper mejl, de hamnar i en spamkorg men den behöver jag tömma minst varannan dag :-(

Jenny sa...

Jag är nog också en robot för jag lyckas oftast på tredje försöket - om jag inte tröttnat. Och det är så synd att det ska hindra från att kommentera något som berört.