30 april 2013

Valborg #098 #blogg100

Idag jag jag varit på Gruvberget. Vi hade stugan öppen och en stor brasa på gården. Tror man kommer kunna grilla korv fram till helgen på glöden :-)

Barnen var med och skötte om lite tävlingar för andra barn. Men fram emot 21 var de rejält trötta på att vara där, då var alla barn försvunna. Man ser att många kommer upp bara för att se brasan tändas. Sen när den fått fyr drar de hem.

Så minns jag inte mina egna barndomsvalborgar. Idag snöade och regnade det dessutom. När jag var ung hade man ofta kort kjol och bara en tunn jacka på Valborg. Det kan jag inte minnas att jag kunnat ha en enda gång här uppe.

När jag och barnen åkte hem från Gruvberget svängde vi förbi inne i stan. Där hade bransan precis tänts och det var riktigt mycket folk med paraplyer som stod och tittade. Och vi höll på att köra över en man 50+ som var rejält dragen och vinglade omkring mitt i gatan.

Jag har mått pyton hela dagen. Evinnerligt trött, ont överallt och ett molande illamående. Fattar inte vad det är med mig. Nu skall det bli skönt att krypa ner i sängen med min bok och en kopp te.

I morgon skall vi på 40-årskalas. Hoppas verkligen jag mår bättre då. Måste hitta igen inbjudan så jag vet var vi skall vara och när. Fattar inte hur jag kan ha förlagt den.

Hoppas er Valborg varit bättre än min.


Inga kommentarer: