30 april 2008

Timmar i solen

Idag slutade jag redan kl 12 och har nu ledigt fram till på måndag igen då det är dags att ratta testsystemet några timmar till.

Hämtade barnen 12:40 och var hemma kl 13:00. Vädret var underbart så jag stannade ute och krattade det som tinat fram av gräsmattan (lyckades dock komma åt något jag inte tål och fått ett stort utslag som kliar på armen). Fick ihop några rejäla högar. Om grannarnas brasa är igång senare ikväll kan jag gå dit och lasta på det, annars får jag väl pyromana lite i morgon på efterglöden, brukar funka finfint. Emilian var ute med mig i ca en timme. Satte fast kopplet i en pinne i gräsmattan och så strosade han runt. Dock lyckades han försöka fånga en geting (eller nåt liknande) och fick en gadd i foten så han haltade lite tidigare men nu verkar det ha gått över.

Resten av eftermiddagen har jag tillbringat i en solstol med min bok, håller fortfarande på med Fördjupade studier i katastroffysik men nu är den snart slut.

Vincent gick in rätt tidigt och ville spela Guitarr Hero med pappa men Herman stannade ute och cyklade och övade på att bromsa. Ungen är ett under av tålamod, han ramlar, välter, kör in i buskarna men inte ett pip, han bara hoppar upp igen och kör. (Undantag häromdagen då han lyckades få styrets kortände rakt i skrevet, då kunde han inte fortsätta).

En unge från en gata bort kom förbi med sina kompis. Jag har extremt svårt för de två barnen men försöker att inte smitta av mig på mina barn, de får själva välja sina vänner. Häromdagen hade Henrik hittat dem innanför dörren hos oss tydligen hade de kelat med katterna. Jag var inte hemma just då utan kom hem och de stod på vår uppfart. De frågade grabbarna om de kunde få gå ut med våra katter. Jag förklarade att vi strax skulle äta middag men att Herman och Vincent kunde komma ut med katterna i koppel efter middagen. Medan vi åt ringde de på dörren 5 gånger och frågade när Vincent skulle komma ut. Tillslut blev sambon sur och sa åt dem på skarpen att Vincent skulle komma när han hade ätit klart och låste dörren. Vi hörde flera gånger hur de ryckte i dörren.

Sen gick ungarna ut med katterna men Eduard blev tokrädd och ville in direkt så honom tog jag snabbt in. Emilian är lite mer säker i koppel så de var ute med honom en stund men när jag kikade ut så var det uppenbart att Emilian ville in så jag ropade till Vincent att komma in med honom. Då lyfter en av tjejerna upp en vilt sprattlandes Emilian och börjar gå iväg med honom. Jag skrek åt henne att genast släppa katten och gick och hämtade honom. Då sa en av tjejerna "Kom så går vi hem för nu är ju inte katterna ute mer". De har inga som helst ambitioner att faktiskt leka med mina pojkar utan kommer bara när de vill ha något/låna något (som i somras när de kom hit och låtsades vilja leka med Herman men det de ville var att få bli bjudna på hans tuggumi och sen stack de). Nu mer har vi vår ytterdörr låst för att slippa få in dem oinbjudna.

Idag kom de förbi igen när jag satt ute, hörde hur den ena tjejen retade Herman för att han inte kan stå upp och trampa ännu, tur att ungen har rejält med skinn på näsan, han sa bara att han nog kommer dit snart oxå men nu övar han på att bromsa. Tillslut kom ena tjejens storasyster förbi och sa att nu fick de sluta att retas de hade faktiskt oxå varit så små och lärt sig cykla förra året.

Ena tjejen hittade en av Vincents sommarleksaker, en flaska, ute och fyllde den med vatten i en stor pöl på gatan och började jaga den andra tjejen som cyklade. De höll på så en stund men sen ropade de på Herman "Herman kom hit" han ville inte och sa att de bara försökte luras så kallade de honom fegis och började gå mot honom. Jag hörde den ena tjejen säga "Gör det då gör det då" och plötsligt häller den andra tjejen hela flaskan med skitigt/oljigt vatten över Herman. Gud så förbannad jag blev, skällde ut tjejerna och sa att de inte är välkomna tillbaka hit om de inte kan uppföra sig som folk. Är så jävla less på dem. Hoppas de håller sig borta hela sommaren.

Nu skall jag hoppa in i duschen och sen bär det iväg till någon restaurang för lite käk och sen våreld på Gruvbergets topp och mest troligt lite grillning. Skall försöka att komma ihåg kameran i år.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nämen fy vilka otrevliga flickor!Hur gamla är dem? Kan du inte ta ett snack med föräldrarna. Tänk att barn kan vara så elaka. Hoppas dem fattat vinken och inte kommer tillbaka.