28 oktober 2009

En släng av trochanterit hö + fotledsdistorsion vä

Var hos ortopeden igår och han sa att jag har trochanterit hö + fotledsdistorsion vä. Om jag fattar det rätt så har jag inflammation i ett muskelfäste högt upp på lårbenet och ett glapp i foten pga utdraget ledband. Jag skall styrketräna, få mjukdelsterapi och få balansövningar samt stretchövningar.

Så glad att inget ben var brutet och knasigt ihopläkt i foten och att det inte är något knas med själva höftleden. Nu skall jag sköta sjukgymnastiken exemplariskt så fort jag bara får komma dit.

Läste på lite om vrickningar/stukningar och jag verkar ha gjort helt rätt i som ignorerar att det smärtat och ömmat och istället använt foten så mycket det bara gått. Från Internetmedicin:
Smärtan förvärras initialt vid belastning och rörelse av foten. Detta är dock något paradoxalt, eftersom belastning och rörlighetsträning är viktiga i samband med behandling av skadan. Trots smärtan är det viktigt att påbörja rehabiliteringen så snabbt som möjligt. Tidig rehabilitering är faktiskt ett av de viktigaste sätten att behandla skadan och förkorta läkningstiden.

2 kommentarer:

Eva Kihlström sa...

Men Ajjj... Skönt att det i alla fall går att träna så du slipper operera eller annat som tar en massa sjukskrivningstid!

Erica sa...

Hoppas att det går över! Du som älskar att vandra behöver ju alla dina muskler och muskelfästen intakta!