12 februari 2012

En härlig dag i backen
Idag var det liftpremiär på Gruvberget. Kl 11 startade jag igång liften och sen fick den gå till kl 14. Vädret hade inte kunnat vara bättre. Tyvärr snöade det igår kväll och natt så den nypreppade backen fick 5-6 cm sträv snö ovanpå sig vilket gjorde den aningen svåråkt men ungarna som invaderade backen verkade inte bry sig.

Jag övervakade liften från toppen och stod i skugga och blåst, de som övervakade nedre delen hade det kanon i lä och sol. Nästa gång vill jag nog stå där :-) När jag hoppade omkring allt för mycket av mina kalla fötter blev jag avlöst och då passade jag på att låna ut snöskor. Alla som provade verkade tycka att det var kul att prova att knata in i skogen utan att sjunka ner till låret.

Vi hyr ut våra snöskor om någon är intresserad.

I stugan rådde det högtryck, våfflor, varmkorv, saft och kaffe langades ut i en strid ström. Jag var in en sväng för att ta en kopp te men plötsligt stod jag i kassan och sålde fika. Blev lite varmt i dunjackan.

Kl 14 tryckte jag på stoppknappen och gick och hakade upp linan som för bort vajern från liftspåret så att skoterföreningen kan sladda spåret. Vi packade ihop alla grejer och städade ur stugan.

Tack till alla som kom och fikade och nyttjade backen och liften. Vi hade urkul. Välkomna tillbaka nästa söndag. Då är det skoterklubben som står för fika och liftskötandet, sen är vi i Friluftsfrämjandet tillbaka veckan därpå. Skoterklubben har servering av hamburgare som de steker ute så ta dig upp på berget och käka lunch.
Inga kommentarer: