13 oktober 2005

+Fjollträskbesök -Tokshopping

Sådär ja då var besöket i kungliga huvudstaden (aka Fjollträsk) avklarat. Väckarklockan skulle ringa kl 04:40 här hemma men tror ni jag kom isäng i tid igår. Nä, jag sa godnatt till nogge på ICQ:n vid 21 och hade intentionerna att blogga lite och sen sova. Vid 23 hade jag fortfarande inte kommit isäng. Lärdom 1: Gå och lägg dig tidigt om du skall upp extremt tidigt. Sen vaknade jag 2-3 gånger av att jag drömde konstiga saker. Lärdom 2: Tänk inte på något som kan sätta igång konstiga undermedvetna processer under natten. Dessutom vaknade jag 3 ggr av att jag trodde att jag hade försovit mig. Lärdom 3: Se till att ha en bra väckarklocka du litar på, sätt gäna dubbla alarm plus beställ telefonväckning så slipper du oroa dig. Så totalt sov jag väl 2,5 timmar kanske.

Konstigt nog gick det hyfsat bra att kliva upp, just kring 5 på morgonen verkar man kicka igång rätt bra. I taxin försökte jag sova men det gick inget vidare, halkiga skinnsäten fungerar dåligt när man vill inta bekväm position.

På planet gjorde jag ett nytt försök att däcka och det gick bra tills någon tände en jävla lampa i ögat på mig. Vred mig lite surt åt det hållet för att upptäcka att det minsann var solen som behagade att titta fram när vi passerat värsta molntäcket. Argh, funderade på att ropa till den tvärs över gången att dra ner gardinen men ides inte, vred på mig till en halvobekväm ställning och försökte somna om och lyckades för att 1 minut senare bli väckt av att de på raden bakom börjar diskutera något väldigt högljutt, argh! Gav upp och läste Kuriren istället som jag fick låna av damen i det kuksugarrrosa läppstiftet brevid. Damer som är över 50 klär definitivt inte i den färgen vare sig på tröja eller läppstift. Funderade på att säga det till henne, men lyckades hejda mig.

Trött som attan lyckades jag ta mig till Arlandaexpressen, sjönk ner i en stol och tog fram datorn, kankse lite jobb skulle kunna hålla mig vaken. Kikar tvärs över gången på killen som febrilt sliter alla sina kort ur plånboken för att triumferande ge ett SAS Corporate card till tågvärdinnan, han ser bekant ut. Hmmm... det är ju Nils från jobbet. Vad är sannolikheten att vi båda skall hamna i samma vagn på tåget? Skönt då behöver jag inte tänka på var sjuttsingen det var man hoppar av bussen utanför Fjollträskkontoret, hälsar och vi samtalar resten av resan.

Jobbstuffet gick bra, intranätet är omstuvat, skall bara godkännas av några i ledningen. Dock tog det längre tid än vad jag trodde så min planerade tokshopping fick bli speedshopping istället. Tog bussen mot stan men hoppade av vid Fältöversten och avverkade samtliga klädbutiker där. Det slutatade med ett par cammobyxor från BikBok, en långärmad topp samt stickad polotröja och ett par bruna "gubbyxor"från H&M samt 2 BH:ar från Lindex. Så i morgon kan det vara Combat-Bea som går till jobbet. Den stora frågan är bara med eller utan Dr Martens på fötterna :-)

Nä nu dags för sängen, har varit uppe i 19 timmar och 28 minuter.

3 kommentarer:

lillaEgo sa...

Står det kvar? Stockholm alltså!

Béatrice Karjalainen sa...

Jag lämnade det i samma skicka som jag fann det. Snorkiga, dryga och stressade människor, klädbutiker med biträden som inte vetr hur man en stavar till service och överfulla bussar.

MaMaMia sa...

FAST nu hade du fel!!! Jag läser också! FAKTISKT :-)

Har länkat till dig förut. Hoppas det är ok!