21 oktober 2005

+Ont i handen -Däckbyte

Idag började dagen apkasst, trodde nästan det var måndag och inte fredag. För visst är det måndagar som skall suga elefantballe?

Det började egentligen redan igår kväll. Jag skulle ju gå ut på en promenad när jag hade bloggat klart men jag snackade lite strunt (eller ja med en diskuterade jag min deppighet) med några nätvänner och vid 21:lutade mig bakåt i sängen lade mig till rätta på kudden och SOMNADE. Klockan var ju bara barnet (typ 21.25). Om jag somnar före kl 22 på kvällen så vaknar jag garanterat efter ca 5-6 timmar och kan inte somna om och visst hände det i natt oxå. Låg och vred och vände på mig i 2 timmar och sen fick ja sova lite mer än 1 timme innan väckarklockan ringde. Argh! Var halvdöd när det var dags att kliva upp och ungarna hade en riktig bråkmorgon, ibland vill man bara trolla bort sig.

Efter lämningen på förskolan bar det av mot Luleå och Däckia för att få vinterdäcket som har punka lagat och sen ett byte till vinterdäck, trodde jag ja. Ha ha optimistbea. Det snöade på vägen till Luleå och alla verkade komma på att däckbyte behövdes. Så väl hos Däckia var det bara att snällt lämna in mitt däck och få hämta det i slutet av nästa vecka när jag kommer hem från Göteborg. Hoppas det inte snöar något i helgen för då får jag ta bussen till träningen i Luleå.

När jag skulle gå från Däckia var det en äldre man som slängde upp sin bildörr rak i min hand så jag fick kanten på den tvärs över handen så nu har min hand en fin bula och är blå! Ont som fasiken gjorde det och jag svor högt, tror ni han ens bad om ursäkt? Nä han tyckte väl det var mitt fel som kom gående så fort.

När jag kom till jobbet så hällde jag upp en kopp morgonte (Liptons White tea är riktigt gott) och när jag skulle lyfta koppen så fungerade ju inte min blåslagna högerhand så jag välte ut koppen över hela diskbänken. Jippie precis vad jag behövde! Ny kopp och vänster hand den här gången. Lyckades ta mig till mitt rum med allt vatten kvar i koppen.

Sen flöt dagen på utan större missöden faktiskt, kom till och med iväg på en underbar lunch på ll Lardo, havsgös med basilikamos och en god sås. Sen fortsatte eftermiddagen hyfsat, kom igång med testcaseskrivandet ordentligt och betade av en hel drös. Men sen på fikat tog Johan den sista dillkaviaren :-( Fick ta Kalles randiga istället inte alls lika god. Ja ja världen rasar ju inte samman av fel kaviar på mackan som tur är.

Efter em-fikat kom jag på att den jag skulle gå på basket med hade avbokat i sista stund pga en fest (åter igen blev man bortprioriterad för annat eller ja det var väl basketen som blev det egentligen), så jag frågade Ralf & Linda men de kunde inte, jalle såg bara ut som ett frågetecken och nogge skulle visst jobba och sen åka till en polare (jobb är en godtagbar ursäkt :-)

Utan sällskap kändes inte basketen lika lockande längre så jag valde att satsa på lite motion idag istället. 16:45 börjar ett Bodybalancepass i Boden så kl 16:00 drog jag från jobbet och åkte till gymmet. Har aldrig testat Bodybalance förr och hade ingen koll på vad det innebar. Kom in i salen och där var det levande ljus överallt och alla stod barfota. Bara att slita av skor och strumpor. Sen tänjde och stretchade vi på våra kroppar samt gjorde tappra försök att hitta balans i övningar med namn som Hunden, Krigaren, Solkrigaren mm. Det avslutades med ca 5 minuter avslappning och det var såååå skönt. Ledaren uppmanade oss att tänka på en plats eller händelse som fick oss att känna oss lugna och trygga, stresslösa och det första som poppade upp i mitt huvud var konstigt nog nogges soffa och en söndag jag var där och såg på Saw. Det var en dag när jag var extremt uttråkad, Henrik hade spelat WoW hela dagen, ungarna hade bråkat hela dagen men gått och lagt sig någorlunda tidigt och jag pratade med nogge på ICQn en stund och det slutade med att jag åkte dit vid 20:30 tiden för att se på Saw. Det var så skönt att bara komma från allt, få sträcka ut sig i soffan och njuta av en bra film och äta popcorn. Blev dock lite förvånad att det var det som poppade upp hade nog gissat på en strand någonstans.

Efteråt kände jag mig sååå avslappnad och relativt lugn i sinnet, hade kunnat åka hem och sova men istället fick jag ju laga middag. Det fick bli vår pastakorvsoppa igen, snabbt, lätt och gott.

4-6 portioner
200 g Zeta Fusilli Integrali
1 pkt varmkorv, må gott (scan) 9%
1 krm vitpeppar
0,5 tsk salt
3 buljongtärningar
1,5 l vatten
400-500 gram morot
2 msk tomatpuré
lite cayennepeppar om man vill ha lite styrka

Koka upp vattnet i med pastan och slantar av moroten (eller strimlor om man föredrar det) samt kryddorna och tomatpurén. Koka så länge som pastan skall koka och släng sedan i korven. Ibland har jag i en halv hackad gul lök oxå och serverar med hackad röd paprika.

Det blir ca 275 kcal/portion. Servera med rostat bröd (gärna ett grövre bröd) med lite keso på. Eller varför inte stoppa 2 bröd med lite ost emellan i mackjärnet och servera till (går bra att ha keso mellan oxå).

Ps. www.pandora.com som jag tipsade om igår, har idag kastat underbar musik på mig och Apoptygma Berzerk måste man bara lyssna mer ofta på har jag kommit på. Min kanal på pandorahittar ni på http://www.pandora.com/?sc=sh1090573

Inga kommentarer: