18 oktober 2005

+Kaloriberäkning -Höst?

Vilket meckel det kan vara ibland att räkna kalorier man äter. Idag så roade jag mig att jobba över (hade flyt i det jag höll på med) och eftersom det inte blev någon film (blev bortvald för det var Champions League på TV, schysst va?). Kom hem ca 20:30 efter att ha handlat lite frukoststuff till sambon som pluggar hemma om veckorna och ides inte laga någon mat till mig själv. Mackor är då räddningen. Som den datornörd (se kommentar till gårdagens dagbok) jag är så satte jag mig vid köksbordet med laptopen och passade på att ta reda på hur många mackor jag kunde käka utan att passera mina 1770 kcal (det jag skall äta dagar jag inte tränar något).

Fasiken vilket bröd skall jag ta för att få så många mackor som möjligt? Pågens Fullkorn Plus (71 kcal/skiva) eller Pågens Duo (101 kcal/skiva). In i VK kolla kcal/skiva, men vad f-n de har ju fel vikt på Fullkorn Plusskivorna (tur att jag läste på påsen), fixa... Jupp Fullkorn Plus är bäst sett ur antalet skivor.

Hur mycket har jag ätit redan idag 1232 kcal, hmm då borde jag kunna ta 3-4 mackor. Vad skall jag ha på då... *rotar i kylen och påsen med frukoststuffet* hittar fetaolivkeso, ruccola, avokado, hamburgekött, kalkonkött och tomater. Lägger på en matsked keso (14 kcal/msk) på varje macka, väljer hamburgerköttet (7 kcal/skiva), sen ett knippe ruccola (ids inte ens uppskatta vad de kan tänkas väga, har för mig att ca 10 gram är 2 kcal eller nåt sånt). Sen på med en fjärdedels avokado (48 kcal) och lite örtsalt. Summa summarum ~140 kcal/macka. Då har jag "råd" med 4 mackor idag. (Ungefär fördelat på 20% protein, 40% fett och 40% kolhydrat) lite väl fett om man inte ser på varifrån fettet kommer ifrån och det är ju i huvudsak från avokadon som innehåller nyttiga fetter.

Summan för idag blev 1792 dvs 22 kcal för mycket, kollar för skojs skull vad det skulle behövas göras för att bli av med 22 kcal. "Skulle du vilja förbränna det här kan du exempelvis ägna dig åt kyssas eller kramas i 23 minuter eller så kan du ägna dig åt promenera medel i 6 minuter." Hmm man kanske skulle ropa på älsklingen så han kan hjälpa mig bli av med överskottet, nä just det det är ju tisdag och han spelar :-(

Fast jag borde väl ha bränt de där kalorierna genom att försöka räkna ut hur myckett jag kan äta :-)

Nä i morgon blir det träning igen (fast säg inte till någon att jag kallar det träning, försöker hävda för min personliga motivator att jag bara motionerar, vilket inte kräver lika mycket diciplin :-) ), 30 minuter spinning och 30 minuter core, alt. bara core och sen en 60 minuters promenad. Har känningar i knät sen spinningen igår.

Idag kastade nogge lite musik på mig, Lars Winnerbäck vars musik jag helt missat, och jag upptäckte att det var något jag gillade. Blir till att gynna Ginza lite till tror jag. Det är ju nogges fel att jag beställde Kentskivor förra veckan. Det börjar bli dyrt att prata musik med honom. I morgon skall jag tvinga honom att lyssna på lite Peter LeMarc men han verkar inte helt villigt inställd med tanke på vad som kom som svar på ICQ "noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo "

Blä att Ginza håller på att inte skicka ut nya releaser förren dagen innan releasedagen (så man skall ha det på releasedagen, i alla fall om man bor i södra Sverige, jag räknar ju kallt med att det kommer ta en dag till för mig att få mitt paket). De som beställt från Megastore fick sina PTA idag, FUSK!!! Men jag har "tjuvlyssnat" på skivan på Much More Music. Och oj vad bra den är!

Blä, Lena sa till mig att det verkar luta åt snö här uppe hos mig *håller för öronen och ropar bingo bingo* VILL INTE HA SNÖ!!! Mitt ena vinterdäck har punka och jag hade tänkt lämna in det i morgon för tillfixning. Lika bra att slänga alla däck i bagaget med andra ord och låta dem byta mina däck oxå. Hallååååå det skall INTE bli vinter än, det är HÖSTMÅNAD! Tur man skall till södra Sverige nästa vecka och få känna på lite riktig höst.

Inga kommentarer: