28 oktober 2005

+Pissdag -Allt

Idag var en dag i stressens tecken och där inget gick som jag ville. Jag var aptrött (blev väckt av Henrik för vissa aktiviteter mitt i natten) och somnade om, snoozade klockan säkert 4 ggr och sen när jag väl klev upp så trilskades ungarna (jag skall inte ha de kläderna, mamma han slår mig...). Tillslut kom vi iväg 7:45 den tid vi skall vara på förskolan. Det går väl bra de dagar vi tar bilen men nu stod ju bilen på jobbets parkering och jag fick alltså gå med barnen sittande på bobben. Hade en svintung ryggsäck och en påse med deras stövlar att kånka på dessutom förutom min snygga nya gröna handsväska som är totalt opraktisk att bära på.

Kom fram strax efter 8 och halvsprang till bussen för att missa den med bara några sekunder, vinkade åt busschaffören men tror ni han stannade nej. Gick till nästa hållplats med nästa busslinje och upptäckte att det var rätt långt kvar tills bussen skulle gå så jag knallade vidare. Totalt fick jag 50 minuters promenad idag. Tillslut kom bussen och jag hoppade på. Läste NSD på jobbet och slökikade i kravspecar. Formulerade frågor till designern för systemet.

Väl framme i Luleå så ringde mobilen, det var min chef som undrade var jag var. De skulle nu hugga in på ISO-firar-tårtan och jag var inte där. Jag hade ju tagit för givet att vi skulle ha det på eftermiddagen. Sprang till lokaltrafikbussarna och han precis med en till Porsön om än mot univeristetet istället för Aurorum. Fick mig en snabb promenad däremellan oxå. Kom mitt i fikat och alla smaskade tårta. De hade köpt en Opera, En Princess (vem tycker om Pricesstårta, det är ju bara grädde?) och en Jordgubbsfromagetårta. Efter mina matvanor de senaste dagarna vände det sig i magen av att bara se tårtorna så jag tog 3 knäckebröd med kaviar och en brandtskorpa sen tog jag liiiite av fromagetårtan och gav gibbe all min fromage, dvs jag åt botten och den frusna marsánkrämen däremellan. Fick sedan se certifikatet som satt fint inramat, känns så skönt att ha fått det.

När jag sen kom till mitt rum stod det plötsligt en trådlös telefon där inne. Hmm försöker de lösa mitt nackspärrsproblem (satt länge och pratade i mobil med en på Stockholmskontoret för några dagar sedan och utan handsfree så gav det mig ont i nacken så jag bad om att få köpa ett handsfree men det blev ett "Nej, först skall vi spika vår mobiltelefonpolicy") på ett konstigt sätt. Frågade vår IT-chef om varför det stod en telefon på mitt rum plötsligt och han slängde över ett headset till den. Visst det skulle ju säkert fungera om det var så att jag inte först skulle behöva be att få ringa upp personen som ringde mig på mobilen för att få dem i den andra telefonen alt. lämna ut numret till den bärbara och därmed alltid behöva knalla omkring med den plus att behöva springa till rummet och hämta headsetet när jag skulle prata. Helsjuk lösning på ett litet problem, ett handsfree kostar från 79 kr på Clas Ohlson. Jag talade om att jag minsann inte accepterade lösningen och kommer köpa ett eget handsfree så slipper företaget den horribla kostnaden. Blir så less när de inte ens kan diskutera saken med en innan de bara bestämmer rakt av att detta läser mitt problem. En av anledningarna till att jag vill ha ett handsfree är att jag ju slutar jobbet kring 16:30 varje dag och jobbar sedan hemma och det är inte allt för sällan det ringer jobbsamtal när jag sitter i bilen och jag hatar att köra bil och prata i telefon utan handsfree.

I morse ringde jag till Schenker-BTL (eller rättare sagt Flyttservice i Boden) och frågade om mitt paket, de enda de kunde säga var att det kom från utlandet (men om det är paketet från Magnus varför har han skickat det med speditör?) och att de skulle leverera det idag. Men när jag kom hem hade inget paket kommit :-( och de stängde kl 16. Om de hade hört av sig och sagt att de inte skulle hinna hade man ju kunnat fara lite tidigare och hämtat det själv hos dem.

På tal om hämta saker så ringde jag även Däckia för att höra om mitt däck var färdiglagat och det var det men de hade absolut inte tid att hjälpa mig skifta däck som de lovat så det var bara att tacka vädergudarna för att de skickat lite värme över Luleå så att snön var borta från vägarna.

Sen så for jag till verkstan för att höra när de kan ta in bilen och fick veta att Jocke sålt verkstan och att den kommer vara stängd ett par veckor innan nya ägaren tar över. Vad faan är det inget som skall gå som jag vill?

Jävla pissdag! En bra sak, jag är tillbaka i gamla matvanor igen och allt promenerande blev ju lite minuskalorier i alla fall.

Sen hittade jag ett plagg som bara skriker köp mig på e-bay men det är för mycket pengar för att chansa på storlek.

Inga kommentarer: