21 december 2005

Nu klipper jag snart korten

Jag har plastkort än hit och än dit, varenda lite butik verkar vilja ge en en plastbit att stoppa i plånboken. I gengäld ger man dem info om vad man heter, var man bor och ibland uppgifter om antalet barn mm. De registrerar varenda litet inköp jag gör och borde veta rätt mycket om mig.

Men likt förbannat får jag erbjudanden om att ex. köpa 2,5 kg godis och 4 chokladkakor till ett kanonpris när jag drar mitt kort i ICAs automat. Hallå jag äter inte godis och mitt sporadiska inköp av en Zooask var till barnen på lördagar borde inte generera "storförbrukare av sötsaker"-träff i deras databas. Eller försöker de lura in mig på godisbanan igen?, "det är ju billigt, slå till". De tycker uppenbarligen att jag skall byta schampoo, tvål och bindor oxå, varför inte ge mig rabatt på de märken jag brukar handla. Nä just det de vet ju att jag köper de märkena ändå till det höga priset och de vet att jag inte kommer nyttja rabatten på ett annat märke.

Igår fick jag utskick från IKEA i Sudsvall (mitt närmaste varuhus endast 55 mil bort)


Hej Béatrice!

Välkommen till sista-minuten-shopping på IKEA!
Nu är det bara några dagar kvar till julafton. Om du inte har hunnit med alla
klapparna ännu, har vi mängder med kul förslag till vettiga priser. Tycker du
ändå det är svårt att välja är ett presentkort alltid uppskattat!

Passa gärna på att handla sånt som förgyller både julbordet och nyårsfesten medan du är här. Dukar, ljus, servetter. Eller varför inte köpa en uppsättning nya glas?
Här kan du ta en förhandstitt på våra dukningsserier!
Visst jag svänger förbi i eftermiddag, borde väl vara framme några minuter innan ni stänger. Hallå jag bor i Boden! Vad är sannolikheten att jag far till IKEA för sista-minuter-inköp? Tänk lite tack!

Är sen jag var arbetslös medlem på ett antal rekryteringswebbplatser och har varit lite lat och inte orkat avsluta deras utskick om passande jobb vilket leder till att min profil som säger att jag bor i Boden och kan tänka mig att jobba med diverse IT-relaterade yrken i Luleå, Boden, Kalix och Piteå genererar träffar som denna:

Kvalitetsingeniør søges til Radiometer
Hartmanns A/S
København
URL:
http://www.stepstone.se/ja.cfm?id=17672&nCtId=20051221&channel=stepstone&lang=SE

Det hade väl nästan varit ok om placeringsorten varit inom Norrbotten men Köpenhamn? Det är lite väl långt att pendla.

Nä nu får företagen som kräver att få veta allt om mig skärpa sig och faktiskt nyttja informationen annars klipper jag samtliga kort och vägrar att yppa ett knyst om vem jag är. Betala kontant kommer jag oxå göra så kan de inte "blippa" mitt ID-kort heller.

*surar* och sneglar mot plånboken som är trind som en julegris men tyvärr inte av pengar :-(

Inga kommentarer: