04 december 2005

Var kan en transformator gömma sig?


Jag börjar tro att det vliar en förbannelse över elljusstakar och ljusslingor i det här huset. Stjärnor och hjärtan som skall hängas i fönstret verkar det gå liiite bättre för (de envisas bara med att pajja lamporna medan de ligger i förrådet i väntan på nästa vinter).

Ljusstakarna har konstant minst en lampa trasig och oavsett hur många lampor jag än köpte extra förra året så har jag aldrig rätt sort hemma när det är dags att ta fram ljusstakarna igen. I år gör det förvisso inte så mycket eftersom vi saknar fönsterbänkar att ställa ljusstakarna i. Jag hade hoppats på att ha bråkat klart med Tiivi nu innan jul men men så verkar det ju inte bli.

Ljusslingorna lever sitt eget liv. Jag har tre slingor/nät inköpta på ICA allihop av märket Dekorera Belysning och slingan som jag brukar ha på balkongen har medan den legati källaren gått av så nu lyser bara halva slingan. Ljusnätet jag brukar ha på baksidan av huset lyser 4 lampor på av 200 och det verkar som om några lamporna har gått men att det även hänt något med nätet i sig för flyttar jag en fungerande lampa så fungerar den inte på nya platsen heller. Ljusslingan som jag satte i en buske på framsidan förra vintern slutade lysa några dagar efter julafton och kom aldrig igång igen. Nu tänkte jag testa den men då är transformatorn puts väck och givetvis var det ju inte en likadan transformator som till de andra två. Gahh skall jag behöva köpa 2 nya slingor och ett nytt nät i år. Men jag får väl se det positivt det kan ju vara så att jag kommer ha massor med reservlampor till dem i all fall. Jag kan ju ge mig fasiken på att köper jag nytt så kommer transformatorn återfinnas och det visar sig att slingan fungerar trots allt. Eftersom slingorna är inköpta på ICA så har jag heller inga kvitton kvar för ICAs vanliga kvitton bleks på bara några månader. Vad hjälpte det att jag hade stoppat kvittona i en plastficka i en pärm. Undra varför man inte får ett sådant där garantikvitto som de brukar bemöda sig att skriva ut när man ex. köper en hårtork när man köper ljusslingor.

Nä det får bli en tur till Rusta eller nåt i morgon och köpa billiga slingor för de verkar ju ändå vara slit och slängvaror.

Idag köpte jag ytterligare en ljusslinga (en Listra från Markslöjd) men den är monterad på en stålställning och är tänkt att ha antingen i ett fönster eller ex. stående på spiselkrantsen. Min hänger just nu i köksfönstret men den kankse hamnar på öppna spisen senare istället eller så köper jag en till. Kanske ljusslingeförbannelsen inte hamnar på den oxå om den får hålla sig i fönstret.

Bild från Markslöjd, det är en Listra. Min egen får ni se när gardinerna kommit upp i fönstret.

Inga kommentarer: