30 januari 2007

Tecken på att man är en kvinna?

I Expressen kan man idag läsa
Enligt Daily Mail har Kim vetat att hon är en flicka sedan två års ålder. Redan då bar hon klänning, lekte med Barbiedockor - och beskrev sig själv som en tjej.
- Vi såg Kim som en flicka, men inte som ett problem. Vårt liv har varit förvånanavärt normalt, säger pappan till tidningen.
Så det faktum att Tim/Kim lekte med Barbiedockor och bar klänning fastslog att han egentligen var en hon? Att ett barn vid 2 års ålder säger att han är en tjej är väl inget direkt ovanligt? Mina pojkar har då testat sig fram för att få de rätta orden och båda två har haft klänningar på sig och lekt med dockor, dock ej Barbie eftersom jag inte förstår vitsen med att ge en Barbiedocka till någon i 2 årsåldern (eller överhuvudtaget då Barbie är så oproportionerlig som en docka bara kan bli). Gör detta att mina pojkar egentligen är flickor?

Byter Tim kön för att han har intressen som är stereotypt kvinnliga eller för att han känner i sig att han har fel kön. Jag blir lite nyfiken eftersom jag själv har två pojkar som jag försöker uppfostra till två individer som kan känna att det de vill göra är rätt oavsett om det är typiskt tjejigt eller typiskt killigt. När vet man att man har fel kön rent fysiskt och när är det bara så att man råkar ha intressen som andra ser som "fel"?

Nog kände jag många gånger som yngre att jag nog hellre hade varit kille för då hade mina intressen varit mer accepterade och många i min omgivning såg mig nog som en liten pojke som lekte med bilar och busade i skogen med de andra grabbarna på gården. Men idag som vuxen känner jag mig högst kvinnlig men med vissa stereotypt manliga intressen.

Om det nu är så att Tim innerst inne känner att han är en hon så är det ju jättebra att han får genomgå ett byte tidigt men tänk om han bara är en han med en för trångsynt omgivning?


Andra bloggar om: , , ,

Intressant?

1 kommentar:

Snötrollet sa...

Hej på dig!
Jag kan varmt rekommendera den belgiska filmen "Mitt liv i rosa" (Ma vie en rose) som handlar om en liten kille som är övertygad om att han ska bli tjej när han blir äldre.
En helt fantastisk scen är när han får höra att storasystern har ont i magen när hon ska få sin första mens. Mamman säger:
-Det är ett tecken på att du är kvinna nu.
En natt vaknar han och har ont i magen och blir då övertygad om att förvandlingen har skett..
Bygger på en sann historia.