16 mars 2008

En händelserik dag

Gårdagen började med att jag och barnen for till Kulturområdet på Gruvberget så vi var där kl 10 för korvgrillning och pulkaåkning. Vi var ditbjudna av Magda m. familj som hade lämnat en lapp på skolan att de skulle vara där 09:30 och tända elden.

Backen var stenhård men barnen verkade bara tycka att det var kul att det gick undan. De åkte hela tiden. Sen grillade vi korv och käkade kakor. En riktigt trevlig förmiddag. Lite tråkigt att bar vi och en familj till kom dit dock, det var fler andra som hade sagt att de skulle komma men de kanske råkade fara upp till toppen på berget istället, vem vet.

Efter att ha duschat av mig brandröken så for jag till Luleå för lite akutshopping. Jag skulle ju ut på kvällen och hade nada kläder. Sprang som en vettvilling mellan butikerna och tillslut hittade jag en klänning! Fatta jag hittade en klänning som satt bra över byst, midja och höfter, det händer typ aldrig. Sen köpte jag mig ett par jeans som är så där jättehöga i midjan de satt kanon i butiken men hemma när lite vatten i kroppen hade gått ur av allt springande så tycker jag de känns förstora i midjan. Får prova i morgon bitti igen. Får väl annars se om jag kan gå ner en storlek över höfterna. Sen så köpte jag en grå topp och en grön mönstrad och tre enfärgade gröna.

Kolla vad som står på påsen från DIVA där jag köpte klänningen:

Innan det var dags att sticka färgade jag håret knallrött igen, tyvärr råkade jag välja fel färg, så det slår lite för mycket åt vinrött för min smak. Men men har man inte tid att gå till frissan innan en utekväll får man göra något annat för att piffa till håret (men jag mååååste klippa mig).

Sen på kvällen var jag med Linda på Inpuls medlemsfest med schlagertema. Schlagertemat bestod visning av Melodifestivalen på storbildsskärm samt en tävling där man skulle gissa topp 5. Jag hade BWO överst sen Perelli, Sanna, Linda Bengtzing och Amy Dimond så jag hade ju tokfel. Men det var ju tur att jag inte gissade rätt eftersom förstapriset var en flaska skumpa (även om Kirsi lovade mig Gainomax istället ;-) )

Det var trevligt att se melodifestivalen i sällskap av en hel hög andra människor och även om ljudet var kasst så var det betydligt bättre än hemma på en liten TV. Det visslades och skreks och mobile åkte fram för röstning. När MF var slut drog discjockeyn igång och första låten var ju givetvis Hero. Sen kom BWOs låt och sen var det slut på schlager och ett underligt låtval tog vid, det präglade hela kvällen. Och DJ:n måste haft med sig få låtar för Hero spelades 3-4 ggr och BWOs låt 3 ggr. När musiken var som sämst roade vi oss med att titta på de som dansade och saknade taktkänsla totalt, det ser rätt komiskt ut.

Under kvällens gång var det dessutom en dipstävling där det gällde att göra så många dips som möjigt. Vinnaren i herrklassen tror jag gjorde 42, tjejklassen hade 2 tävlande och hon som vann gjorde 10 st hon som kom två gjorde 3 st men borde vunnit för hon gjorde 3 korrekta dips och hon som vann gjorde 10 jätteslarviga. Lite trist att höra Jonny Grape säga "Det finns inte många tjejer som klarar att göra 10 och så snyggt utförda" var kollade han egentligen? Hela tävlingen var en rätt långdragen historia som gjorde att folk blev lite less tror jag.

Instruktörerna på Inpuls hade sedan en liten show där en imiterade Marie Picasso, den fysiska immitationen var helt ok men hon mimade sämre än en 5-klassare. Sen var det en som jag antar skulle föreställa Amanda Jensen, hon mimade betydligt bättre och härmade säkert Amanda bra men det kan jag inte bedöma då jag inte sett Amanda framföra aktuellt nummer. Sen tog 2 av instruktörerna och sjöng på riktigt, riktigt bra må jag säga. Sen tog DJ Kass över igen och det tog många låtar innan jag och Linda tog oss ut på dansgolvet igen. Folket började mattas av kring 1 och Linda fick huvudvärk så vi for hem. Det var rätt lagom i tid för jag var rätt trött.

Både jag och Linda konstaterade att vi måste gå ut oftare. Jag hade inte varit ut på typ ett år och hon inte på flera år.

Klänningen (aningen skrynklig efter en hel utekväll och håret efter att ha haft en mössa över sig på redan hem, det var betydligt lockigare när jag var ut):

Sidenbandet kom från den grå toppen jag köpte, tyckte klänningen såg lite vardagstrist ut och så hade jag bara grå strumpbyxor rena i lådan :-)


Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

Ann sa...

Kul att komma ut lite! Jag har just upplevt melodifestivalen (var på konferens i London då) på video, dvs med inspelad Lovisa dansande och sjungandes till alla tio låtarna! :D Hennes favorit var ju såklart "Upp och hoppa", följd av "Hero".
Jag gillar hårfårgen, jag!
För att inte tala om påsen! Började nynna på låten direkt. :o)