17 maj 2010

“Det finns inget som heter tjejskor”

Mina barn har tjatat en evighet om skateskor. De tjatatde om DC-dojor men jag vägrar att köpa skor för den summan pengar så länge fötterna växer minst en storlek/sommar plus att de sliter skor på ett helt magiskt vis. Igår så lossnade innersulan i Hermans gympadojor och de var helt omöjliga att använda plus att de började vara för små så skoinköp blev lite halvakut. Vi åkte till skoaffären i Enter Galleria men där hittade Herman inget han ville ha och enda andra ställe vi skulle hinna till var Skokanonen så vi åkte dit. Lovade båda barnen att de skulle få var sitt par nya skor om de hittade något och båda fick direkt syn på ett par svarta skor med rosa och silvermönster. Mönstret var koifisk, moln  och blommor i japansk stil. De provade och bestämde sig för att ta sådana.

Idag var det skoldags och båda hade sina nya skor på sig. Herman var uppspelt som han alltid är när han köpt något nytt han gillar. Jag frågade när de kom om klasskamraterna hade tyckt deras nya skor var fina.

Svaret kom snabbt :

Vincent : “Nä mamma, de sa att det var tjejskor”

Herman : “De sa de till mig också och att de var fula, det är en fisk som pruttar på dem” (bakom fisken är det ett moln).

“Jaha sa ja vad är det som gör dem till tjejskor då?”  sa jag.

Herman: “Det är rosa på dem och de är ljusa mönster det gillar tjejer”.

Vincent: “Men jag sa “det finns inget som heter tjejskor”

Herman: “Det sa jag också sen sa de inget mer, men Roger gillade dem och det gör jag också men jag behöver kortare snören”.

Sen var det inget mer med det och jag blir stolt över att jag har två grabbar med skinn på näsan och som står för vad de själva gillar. Men jag blir så jäkla less har vi verkligen inte kommit längre, vem är det som lär barnen vad som är tjejigt och killigt? Varför gör inte skolan något för att stävja sådant här, personalen måste ju höra det.

Uppenbarligen kan ju killar också gilla ljusrosa mönster på ett par svarta skor eller har jag fått två söner som har något genetiskt fel? Jag själv tycker rosa är skitfult så de har i alla fall inte fått sitt gillande för rosa från mig.

 iPhone 029

 

iPhone 025

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Mysla sa...

Som när jag hade en blå och svartrandig lite tuffare body på Alina och mamma med ogillande tonfall menade att det såg så pojkigt ut. Irritationen doldes inte det minsta när jag svarade att jag avskyr puttinuttiga barnkläder i babyblått och babyrosa.

Anna i Täby sa...

Skönt att höra att de står upp för vad de själva gillar! Det stärker mig i övertygelsen att min kusins söner ska få ta över mina barns urvuxna skor som är just svarta med rosa och silver-tingel-tangel på. Så får de själva välja om de vill använda dem.