28 maj 2010

Det kom en fråga om mina #365mil

I en kommentar till förra inlägget frågade zzeezz om jag gett upp mina 365mil och svaret är nej, jag har inte gett upp dem. Jag kämpar på men jag gav däremot upp den veckovisa rapporteringen. Ingen verkade direkt intresserad av exakt vad jag uppnått varje vecka och själv har jag ju det på funbeat. Men för den nyfikne har jag en graf i menyn till höger klickar man på den så blir den större och man kan se rätt bra hur jag ligger till. Just nu är jag 20,5 mil back men jag hoppas ha lyckats jämna ut det till den sista juni då jag är halvvägs men vi får väl se. Just nu blir det en hel del cykling för jag tycker det är så otroligt skönt att swicha fram på vägarna, komma långt hemifrån och se lite nytt. Promenadmässigt kan jag liksom närområdet lite fär bra nu. Men snart är det torrt nog i skog och mark för lite långturer igen hoppas jag. Sen så lurar Lapplands Ultra i juli och Fjällräven Classic i augusti så det är dags att sätta fart på benen igen. Min förhoppning är ju att de två loppen skall ge mig 21 mil på totalt 4 dagar. Dvs ett litet överskott att ta av alternativt få vara en del av att ta igen det som just nu saknas.

Jag tror en del missuppfattade mitt mål, jag sa aldrig att jag skulle GÅ en mil om dagen, jag sa att jag skulle förflytta mig för egen kraft 365mil på ett år (med sikte på en mil om dagen men väl medveten om att det ibland inte skulle funka utan att jag skulle behöva ta igen det andra dagar). Till det räknar jag gå, springa, jogga, simma (ute), paddla kajak, cykla sådant som jag gör i syfte att få röra på mig. Ibland är det i rent träningssyfte dvs pulsklocka fram, pulsbälte på och träningskläder ibland är det att cykla med barnen istället för att ta bilen dit vi skall vilket vi annars kanske hade gjort. Målet är satt för att jag skall tvinga mig själv att röra på mig hela året inte bara de härliga sommarmånaderna. En del tyckte att jag skulle räkna om ex. cykling så att jag var tvungen att cykla flera mig för att få räkna det som en mil sedan men det får vara deras mål i så fall, mitt är uppställt för mig och endast för mig jag vill röra på mig och det är inte för att imponera på någon annan eller senare kunna säga titta jag gick en mil om dagen eller nåt sånt.

Med mitt mål flåsande i nacken har jag tagit mig ut och gått eller cyklat dagar jag helst velat ligga framför TV:n med en påse kanelbullar och slappa men jag har också kunnat säga nä idag blir det inte någon mil, jag orkar inte, hinner inte. Idag är en sådan dag, jag har prioriterat att läsa ut en bok, läsa in mig på knyttematerial för del 2 av kursen i morgon samt bakat kladdkakemuffins till Herman som skall stå på stan med klassen i morgon och sälja. Han skulle ha fått baka själv egentligen men var ute och cyklade med några nyfunna vänner och jag tyckte att hans välbefinnande att träffa folk och dessutom röra på sig fick gå före och skulle vi baka när han kommit in skulle klockan ha hunnit bli tokmycket. Så idag fick min egen mil stå tillbaka men tanken är att jag skall cykla till Luleå i morgon om inte regnet vräker ner kring 8 på morgonen då jag måste ge mig av. Har jag tur är det fint väder även när jag skall åt andra hållet annars får det bli skjuts hem alt buss eller så biter jag ihop och cyklar de 4 milen i regn vem vet enveten kan jag vara ibland.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: