23 maj 2010

Socialstyrelsen avpersonifierade på ett falskt sätt

Läste i Aftonbladet idag att nu kommer dokumentären om Candrah, kvinnan som vädjade om att få dö. Man kan läsa ett reportage i dagens tidning och i morgon visas dokumentären på 4:an och på Aftonbladet.

När nyheten om hennes kamp och senare att hon skulle få dö och hade dött släpptes så var hennes namn alltid dolt men det har å andra sidan heller aldrig varit helt hemligt då hon finns både på Facebook och hade egen blogg. Men på något sätt ville man hålla hennes namn utanför och Socialstyrelsen valde att stryka över hennes namn och adress när brevet som var deras svar på hennes vädjan publicerades. Men i Googles träfflista syns namnet:

Candrah

och väljer man “Snabbtitt” så kan man markera det svartmarkerade, kopiera och klistra in det i en texteditor och vips står allt i klartext. Jag hoppas det inte hör till vanligheterna att de publicerar brev till enskilda personer och mörkar vem mottagaren är på detta klantiga sätt. Att bara sätta svart bakgrund och svart text räcker liksom inte om man verkligen menar allvar med att hålla personen anonym.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: