20 maj 2010

Ny kvällsutflykt

iPhone 008Idag var det fortfarande fint väder om än väldigt molnigt när jag hämtade barnen. Men vi bestämde oss ändå för att göra en liten utflykt, den här gången till cykel. Vi handlade korv på ICA, packade ner tillbehör och tog med en halv påse kolbriketter som stod och drällde i källaren samt ett halster. Jag bad ungarna stoppa ner långärmade tröjor och brallor i väskan men de vägrade, det var varmt ute och de ville inte ha väska. Hepp sa jag men skyll inte på mig när det blir kallt. Själv hade jag långbrallor, långärmat och en fleecetröja i väskan.

iPhone 009Vi cyklade iväg till Börstingen vid älvbrinken, ca 5 km hemifrån. Vid norra sidan av älven har de en stor binge för ved men jag antog att det skulle finnas ved på södra sidan också så vi for över och cyklade längst med stranden för att hitta ett bra ställe att stanna på. Det finnas 4-5 grillplatser med vindskydd. Barnen ratade det första och det andra så vi fortsatte bortåt men det var folk vid de andra så det blev att vända om och ta nummer 2.

iPhone 010 Det fanns inte ett vedträ i sikte, Vincent cyklade tillbaka till nummer 1 och hittade en halvbränd vedklabbe som han tog med sig. Jag lade all kol på kolpåsen och tuttade på och sen fick vi ösa på med lite kvistar och annat för att få lite fyr på det hela. Det tog sin tid att få glöd med tillslut så kunde vi lägga korvarna i halstret och grilla.

Ungarna var nu frusna och stod och stampade, kröp in i sina t-shirtar och försökte hålla sig varma. Stackare. Men de gnällde inte. De visste ju att de hade sig själva att skylla.

iPhone 012Efter vad som enligt barnen var en evighet så hade vi tillslut vår mat klar i alla fall. Vi åt en hel drös med korv med bröd och tittade ut över älven

Sen var det dags att packa ihop för att fara hemåt igen men först var jag tvungen att fota lite mossa för Hermans klass “forskar” om mossor och lavar just nu. Herman anpassade sig sa han och frös inte på hemvägen medan Vincent var på väg att hacka tänder så han fick låna min fleecetröja.

Det blev en mils cykling för oss allihop, mätta och trötta kom vi hem och hoppade i duschen och ungarna somnade bums sen.

1 kommentar:

Erica sa...

Du är så härlig med dina utflykter. Sånt som jag formligen älskar, men där det sker mer sällan än vad jag skulle vilja. Vi lever alldeles för mycket storstadsliv. Dina naturbilder brukar jag kika på när jag besöker dig och njuter i fulla drag.