03 maj 2010

Testar ny träningsapp

Fick tips av @jdagerot om Cyclemeter en app för loggning av träning så jag köpte den och testade. Lite kul är att den har talsyntes som talar om hur långt man cyklat, medelhastighet mm och den kan twittra ut när man startar och är framme. Alla svar man får på starttweetet skall tydligen läsas upp för en.
Jag slog på så den mailade mig min rutt då såg det ut så här:

Route: Hemma-Skogså-Flarken-Hemma
Activity: Cycle
Google Maps URL: http://maps.google.com/?q=http://share.abvio.com/b97c/164b/4bdf/be29/Cyclemeter-Cycle-20100503-2106.kml
Shortened Google Maps URL: http://j.mp/afepsr
Started: 3 maj 2010 21.06.08
Ride Time: 1:35:23
Stopped Time: 0:00
Distance: 32,84 km
Average: 20,66 km/hr
Fastest Speed: 40,46 km/hr
Climb: 170 meters
Calories: 989
Official Route: No

http://www.cyclemeter.com

Trots sitt namn kan man välja en hel del övriga aktiviteter. Får ta och testköra ett tag och se om dne är bättre eller sämre än RunKeeper som jag inte riktigt kom överens med. Men tyvärr finns de inget bra sätt att överföra data från någon av dem till FunBeat där jag lagrar all min träningsdata så min Garmin får följa med på turerna och logga. Helst av allt skulle jag ju vilja ha en FunBeatapp med motsvarande funktionalitet, dvs kunna logga direkt till FunBeat. Ni som har Androidappen till FunBeat hur funkar den? Och tänk om det kunde komma ett pulsbälte som pratade med telefonen då skulle man verkligen ha allt i ett.

Uppdatering: Ser att cyclemeter kan maila mig CSV-filer och Funbeat kan ta emot sådana, måste testa och se hur den importen blir, återkommer i frågan.

Inga kommentarer: