29 maj 2010

37 år och gillar kurragömma

Idag var det första dagen på del 2 av Knytteledarkursen jag går och vi ägnade största delen av tiden till att öva på sånger, ramsor och lekar samt gå ihop 2 och 2 och leda ett knyttepass medan övriga fick agera barn.

Jag är löjligt förtjust i lekar fortfarande, särskilt kurragömmalekar, spänningen att inte bli sedd, att få fnittra lite när man inser att de tittar rakt på en utan att se. Undra om det inte var den biten av paintballspelandet jag njöt av mest när jag tränade och tävlade, att tyst få smyga framåt i skogen utan att bli sedd av motståndarlaget. Idag slängde jag mig i riset, kurade ihop mig bakom en gran och förbannade valet av en knallröd jacka.

Vi hade en riktigt trevlig dag ute i skogen på Kronan och jag tycker att mitt och Kristinas Knyttepass om stenar blev riktigt roligt. Sen var det ju jättekul att spela en frågvis 3-4-åring under de andras pass. Några på kursen sa att de nog hade behövt vara lite fulla för att kunna komma ner till den nivån men jag och Stina som är helnykterister hade då inga problem alls varpå Johan sa att det nog var tur att vi var nykterister. Hrmf.

Jag hoppas jag får ihop en grupp till hösten för det skulle vara så roligt att en gång i veckan få liten energiinjektion. Läs exempelvis vad Sara som går kursen skrev efter förra passet hon hade. De har haft turen att redan fått igång sina grupper med en ledare som är gammal och en ny.

1 kommentar:

Erica sa...

Låter underbart! Jag är snart fyrtio och gillar också lekar :-D